Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.02.2016.

22:59

PSŽ 'melje', drame u Bordou i Troi

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Sent Etjena, Lorijena i Nanta plasirali su se u sredu u četvrtfinale francuskog Kupa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

PSŽ 'melje', drame u Bordou i Troi
Photo by Warren Little/Getty Images

Parižani su nastavili da pišu istoriju francuskog fudbala i imaju priliku da odbrane četvorostruku krunu osvojenu prošle godine.

’Sveci’ su se u osmini finala, u meču koji je nekada predstavljao derbi, mučili protiv Liona u prvih sat vremena, ali je onda Zlatan Ibrahimović uzeo stvari u svoje ruke.

Šveđanin je postigao dva gola za četiri minuta, a konačnih 3:0 postavio je Alen Rabio desetak minuta kasnije.

Gol više od aktuelnog šampiona postigao je Lorijen na gostovanju četvrtoligašu Union Sar – isto kao i na ’Stadionu svetlosti’ golova nije bilo u prvom poluvremenu, dok su u drugom za goste pogađali Ženo dva puta, Fofana i Bartelm.

Sent Etjen je bio veliki favorit protiv poslednjeplasirane Troe, ali je do najboljih osam morao kroz produžetke. Tanane je ’Zelene’ doveo u vođstvo sredinom drugog poluvremena, pre nego što je Nive 12 minuta pre kraja pogodio za 1:1 i izborio dodatnih pola sata.

Međutim, gosti nisu dozvolili iznenađenje i Mopaj je početkom drugog produžetka doneo prolaz Sen Etjenu.

Još uzbudljivije bilo je u Bordou gde je posle 2:2 u regularnom toku, tim iz istoimenog grada u osmom minutu produžetka poveo protiv Nanta. Ipak, Odel u 114. i Bedoja četiri minuta kasnije kreirali su veliki preokret za veliku radost ’Kanarinaca’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu