Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2015.

13:30

Živković igrač kola u Ligi Evrope!

Krilni napadač Partizana Andrija Živković izabran je za najboljeg igrača drugog kola Lige Evrope, u izboru zvaničnog sajta takmičenja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Živković je dobio 50% glasova posetilaca sajta UEFA, a jedini dostojan konkurent mu je bio napadač Fenerbahčea Fernandao, koji je sa dva gola sprečio poraz turskog tima protiv Seltika.

On je sa dva gola i asistencijom predvodio Partizan do pobede nad Augzburgom 3:1, prvoj u Nemačkoj posle 30 godina, i prvoj na gostovanjima u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja u istoriji.

U konkurenciji su bili još napadač Dnjipra Jevgen Seleznjov, vezni igrač Napolija Dries Mertens, vezista Sportinga Hose Sosa, napadači Šalkea Klas-Jan Huntelar i Franko di Santo (het-trik), vezni igrač Bazela Birkir Bjarnason, te vezista Liverpula Adam Lalana, koji nije dobio nijedan glas.

Ovo je drugo kolo u nizu da je fudbaler Partizana izabran za najboljeg u Ligi Evrope, jer je prvo obeležio napadač Abubakar Umaru, junak pobede nad AZ Alkmarom.

Partizan je lider grupe L sa dve pobede, a u trećem kolu dočekuje Atletik Bilbao 22. oktobra u Humskoj 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu