Nova vest
Fudbal

Subota, 29.08.2015.

09:50

FIFA o Evi Karneiro 11. septembra

Svetska fudbalska federacija raspravljaće u septembru o ponašanju menadžera Čelsija Žozea Murinja prema doktorki ’Plavaca’ Evi Karneiro.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Karneirova i fizioterapeut Džon Firn ušli su na teren kako bi ukazali pomoć Edenu Azaru meča sa Svonsijem, zbog čega je Belgijanac morao da napusti teren, iako nije bio ozbiljnije povređen.

Čelsi je tada ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je prethodno golman Tibo Kurtoa bio isključen, a Murinjo je svoj bes iskalio na doktorki. Odmah posle utakmice je rekao da je lekarski tim reagovao impulsivno i naivno.

Portugalski stručnjak je Karneirovoj i Firnu zabranio da sede na klupi, takođe im je ukinuo pojedine povlastice, ali je najavio da ne znači da će ta odluka ostati na snazi do kraja sezone.

Lekarski komitet FIFA sastaće se 11. septembra i tada će raspravljati o slučaju doktorke Čelsija. Očekuje se da će Komitet jasno istaći da podržava tim doktora koji deluju u interesu svojih igrača.

Ovaj slučaj još jednom pokazuje koliko je teška pozicija timskih doktora. Želim da raspravim sa svojim kolegama i vidim da li nam treba posebna deklaracija kojom bismo sa lekarske strane mogli da pomognemo doktorima timova“, rekao je predsedavajući Komisije Majk D’Huh.

Murinjo se posle svojih komentara našao na udaru kritika, ali je odbio da odstupi od svog stava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu