Nova vest
Fudbal

Subota, 08.08.2015.

13:35

Junajted srećnom pobedom otvorio Premijer ligu

Fudbaleri Mančester junajteda otvorili su 24. izdanje Premijer lige minimalnom pobedom protiv Totenhema na Old Trafordu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty images

Ekipa Luja van Gala je ponovo odigrala daleko ispod svojih mogućnosti, ali je slavila autogolom Kajla Vokera u 22. minutu i to je navijačima 'crvenih đavola' verovatno i najvažnije u ovom trenutku.

Gosti iz Londona imali su bolje šanse, posebno pre primljenog gola, ali Eriksen i Voker su promašili odlične prilike i Totenhem je kažnjen.

U sastavu Junajteda debitovali su Depaj, Šnajderlin, Darmijan i Švajnštajger, ali je utisak da će ekipa sa Old Traforda morati mnogo bolje ukoliko želi titulu ove sezone.

PL, 1. kolo:

Mančester junajted – Totenhem 1:0
Bornmut – Aston Vila
Norič – Kristal Palas
Lester – Sanderlend
Everton – Votford
Čelsi – Svonsi

nedelja:
Njukasl – Sautempton
Arsenal – Vest Hem
Stouk – Liverpul

ponedeljak:
Vest Bromvič – Mančester siti

Tok meča:

Utakmica je počela velikom prilikom Totenhema u 5. minutu. Hari Kejn je prebacio kompletnu odbranu i idealno pronašao Eriksena. Danac je lobovao Romera, ali je za malo bio neprecizan.

Junajted je od starta preuzeo inicijativu, ali u prvih 10 minuta nije ozbiljnije zapretio gostima iz Londona. Totenhem je iz grešaka domaćina i polukontri pravio mnogo problema na startu odbrani Junajteda.

Novu šansu Totenhem je imao u 18. minutu. Ovoga puta je Kajl Voker bio u šansi, ali je Romero uspeo da odbrani.

Totenhem je za propuštene šanse kažnjen u 22. minutu. Mata je presekao loptu, proigrao Janga, a ovaj je dodao do Runija koji je bio potpuno sam. Ipak, previše je oklevao, Voker je pokušao da mu oduzme loptu i nesrećno je postigao autogol.

Situacija se na terenu posle vođstva domaćina potpuno promenila. Junajted je zaigrao sa mnogo više samopouzdanja, a u 28. minutu Fertongen je napravio neoprezan faul na ivici kaznenog prostora.

Ešli Jang bio je najbolji pojedinac Junajteda u prvih pola sata, pravio je mnogo problema odbrani Totenhema. Do kraja prvog dela Junajted je bio bolji rival, ali nije uspeo da duplira prednost.

Drugo poluvreme počelo je slično kao i prvo. Ponovo je Totenhem delovao opasnije, a Junajted nije imao pravu ideju u napadu.

U 60. minutu debi za Junajted je dobio Bastijan Švajnštajger koji je zamenio Majkla Karika. Nemac je odmah preuzeo kontrolu igre Junajteda i već u prvih pet minuta je pokazao svoju klasu sa nekoliko sjajnih taktičkih dodavanja.

U samom finišu utakmice Totenhem je imao nekoliko opasnih napada, a najbliži golu bio je u 88. minutu kada je Romero odlično odbranio veoma dobar pokušaj Kristijana Eriksena. U poslednjih pet minuta viđena je potpuna opsada gola domaćina, ali Junajted je uspeo da se odbrani i osvoji vredna tri boda na startu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu