Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.07.2015.

14:33

Mirkov: Izvučeno iz konteksta

Komesar za bezbednost FSS Milivoj Mirkov rekao je za B92 da su njegove izjave o utakmici OFK Beograd - Crvena zvezda "izvučene iz konteksta".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Mirkov je nakon utakmice koju je Zvezda dobila posle preokreta rezultatom 6:2 rekao za SOS kanal da je "UEFA sasvim sigurno pratila meč" zbog "enormnih uplata u kladionicama".

Njegovu izjavu je prenela većina domaćih medija i nekoliko regionalnih, a zatim je na nju oštro reagovao generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekavši da je u pitanju kampanja "iz iste kuhinje".

Mirkov je za B92 rekao da su novinari "napumpali njegovu izjavu" i da je relevantno samo "ono što je rekao za SOS kanal", kao i da je "uopšteno rekao" da bi UEFA i Interpol mogli da pokrenu istragu, kao i da se to nije odnosilo konkretno na ovu utakmicu.

"Pričali smo uopšteno, a novinar je malo promenio kontekst. Da je utakmica bila pod sumnjom, bio bih na stadionu. Nije tačno ni da me je zvao Karadžić i tražio istragu. Ja sam samo rekao da UEFA prati sve utakmice, postoji monitoring i ukoliko dođe do naglog pada i skoka uplate, to je sumnja, a ne ukazuje da je namešteno. U ovom slučaju to niko nije rekao", pojasnio je Mirkov.

Mirkov je juče najavio pokretanje istrage, da bi danas rekao da će "do toga doći ako bude bilo konkretnih činjenica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu