Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.07.2015.

19:20

Inter igra kvarno: Pretio Imbuli, vrbovao Salaha

Otac Đanelija Imbule, igrača koji je pre nekoliko dana prešao iz Olimpik Marseja u Porto, tvrdi da mu je Inter pretio.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Dugo je trajala saga u vezi sa eventualnim prelaskom Imbule u jedan od timova iz Milana, ali je on na kraju izabrao Porto.

"Bio sam zainteresovan za prelazak u Inter, jer su veliki klub sa ambicioznim projektom. Ipak, četiri dana smo čekali Roberta Mančinija da se javi Đaneliju, nije bilo glasa, a kada su čuli da ga želi Porto, pretili su mi preko poruka", rekao je Vili Ngandi.

Ovo je drugi nemoralan čin čelnika Intera u vezi sa pokušavanjem dovođenja pojačanja, jer su bez dozvole Fiorentine vrbovali Mohameda Salaha.

Potpredsednik Viole Paolo Penarai smatra da bi Inter trebalo da bude izvačen iz lige jer pokušava da im preotme Salaha, koga su pozajmili od Čelsija u januaru, i imaju opciju da ga otkupe.

Poslao je i nekoliko besnih poruka predsedniku Italijanskog olimpijskog komiteta Đovaniju Malagu jer je Inter ponudio 20 miliona za Egipćanina, čime krši pravila finansijskog fer-pleja.

"Dragi Đovan, Salah je pred slomom. Ne možemo više da tolerišemo to što pravila ništa ne znače. Da je fudbalski klubovi transparentni, Inter bi trebalo da bude izbačen. Čiji je to novac, dolazi sa Kajmanskih ostrva? (Predsednik UEFA Mišel) Platini zna da je Inter prekršio pravila finansijskog fer-pleja. Za Salaha i druge igrače koji koštaju milione. Ovo je idealna šansa da se od njih napravi primer", napisao je Panerai na tviteru.

Salah je zainteresovan za ponudu Intera pa navodno pokušava da iskoristi svoje pravo na veto i ne ostane u Fiorentini, pa odbija da se vrati u klub za početak priprema 17. jula.

Prema dogovoru Čelsija i Fiorentine prilikom transfera Huana Kvadrada u London, a čiji je deo bila pozajmica Salaha, Viola ima pravo da produži pozajmicu na još jednu sezonu za miliona evra.

Šampion Engleske je u nezgodnoj situaciji jer može da ga proda za 20 miliona, ali bi tako prekršio dogovor i rizikovao veliku kaznu od strane UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu