Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2015.

17:19

Murinjo pravi presedan zbog Baneta

Kapiten Srbije Branislav Ivanović mogao bi da bude čovek zbog kojeg će fudbalski klub Čelsi promeniti transfer politiku.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo tražio je od uprave kluba da ponudi Ivanoviću ugovor duži od jedne godine, jer želi da ga po svaku cenu zadrži na ’Stamford Bridžu’.

Čelsi već dugo ima politiku po kojoj igrači stariji od 30 godina dobijaju samo jednogodišnje ugovore, uz opciju produženja na još jednu.

Međutim, Murinjo je spreman da napravi presedan u ovom slučaju zbog životne forme Baneta, ali i činjenice da su Pari Sen Žermen i Real već spremni da dovedu srpskog reprezentativca.

Momku iz Sremske Mitrovice aktuelni ugovor ističe 2016. godine, a trebalo je da dobije jednogodišnji po kojem bi primao 90.000 funti nedeljno.

Ivanović je već osam sezona u Londonu, a novi ugovor trebalo je da bude praktično formalnost, pošto je srpski fudbaler odbio da menadžer pregovara sa klubom u njegovo ime, već to želi da učini sam.

Međutim, Murinjo je odlučio da napravi izuzetak, kako ne bi dozvolio spomenutim klubovima da mu odvedu jednog od najboljih igrača tima.

Engleski mediji tvrde da bi Bane mogao da produži saradnju sa ’Plavcima’ na dve godine, dok „Dejli star“ ističe da bi ugovor mogao biti potpisan i na četiri.

U dosadašnjem delu sezone Ivanović je postigao šest golova, ukljujučujući i jedini pogodak u duelu sa Liverpulom u polufinalu Liga kupa. Srpski fudbaler je prethodno bio junak trijumfa ’Plavaca’ u Ligi Evrope 2013. godine, a iako je defanzivac, bio je junak velikih pobeda svog tima od dolaska iz moskovske Lokomotive 2008. godine.

Koliko je Ivanović važan za Čelsi najbolje govori Murinjova izjava da je srpski fudbaler jedno od najvećih pojačanja ’Plavaca’ u istoriji kluba. Za srpskog fudbalera je čak rekao da je ’životinja sa velikim srcem’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu