Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.12.2014.

08:41

Mrđa: Vratiću se jednog dana

Bivši fudbaler Crvene zvezde Dragan Mrđa rekao je za „Večernje novosti“ da ostaje u redovima Omnije, a da će se jednog dana vratiti među ’crveno-bele’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mrđa je proteklog leta napustio Zvezdu i prešao u redove japanskog tima, za koji je postigao devet golova na 18 mečeva, ali je Omnija ispala iz elitnog društva.

Zbog toga su se pojavile spekulacije o mogućem povratku u redove šampiona Srbije, ali Mrđa za sada to ne planira.

Vratiću se jednog dana, bar smo se tako dogovorili Džoni, Nine, Miki i ja. Ali, to u ovom času nije moguće, jer imam ugovor sa Omijom, a Zvezda nema mogućnosti da me angažuje“, istakao je Mrđa.

Mrđa priznaje da mu imponuje to što se o njegovim partijama prošle sezone u Ljutice Bogdana govorilo uz poštovanje.

Bio sam redovno u kontaktu sa svima u Beogradu, prijalo mi je da se o meni lepo govorilo, jer znači da sam ostavio neki trag. Rado se sećam cele godine u kojoj smo preturili preko glave svašta i došli do titule. Ključ je bio u neverovatnom drugarstvu koje se možda nikad neće ponoviti. Zato smo se i zavetovali da ćemo se jednog dana vratiti svi zajedno u klub. Samo ne znam hoće li nas hteti tako matore“, naglasio je Mrđa, „Teško je govoriti sa strane, šampionski tim se raspao, došli su novi igrači, data je šansa mlađim snagama. I ja pozdravljam takvu odluku kluba, ali zato ne treba tražiti od te dece odbranu titule po svaku cenu. To je veoma teško, a opet sa druge strane zvezdaška javnost uvek traži prvo mesto. Bar ja znam kako je tim momcima“.

Što se tiče odlaska u Japan, Mrđa kaže da je on bio pun pogodak.

Čista desetka. Zemlja i Džej liga su po mnogo čemu jedinstveni i fantastični. Da čovek poželi da završi karijeru ovde. Zemlja je čudesna, ali me je kvalitet Džej lige oduševio, a nisam baš krenuo sa takvim utiskom. Igra se strahovito brzo, igrači su tehnički obučeni, mečevi su izjednačeni. Možda se samo u Premijer ligi i Japanu u poslednjem kolu odlučivao šampion i ekipa koja ispada“, istakao je Mrđa, „Nismo imali sreće, primali smo u ključnim utakmicama golove u 90. minutu. U jednom momentu smo sa pet pobeda izašli u mirnu zonu, ali smo opet pali i na kraju nesrećno ispali. Šteta za klub, jer je sjajno organizovan i zaslužuje Džej ligu“.

Za sada je izvesno da se Mrđa neće vratiti u Zvezdu, ali nije poznato da li ostaje u Omniji.

Imam ugovor, ali svašta može da se dogodi. Ponude postoje, ali ja preferiram one iz Džej lige. Planiram da ostanem u Japanu, jer smo se kao porodica brzo uklopili u način života ove zemlje, ali ne smem ništa da tvrdim. Do kraja godine ću znati gde ću na pripreme. A, sada je vreme za dobar odmor. Prijaće nam malo morskog vazduha“, zaključio je Mrđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu