Nova vest
Fudbal

Subota, 30.08.2014.

11:43

Blind stigao na Old Traford

Fudbalski klub Mančester Junajted objavio je da je postigao dogovor sa Ajaksom oko transfera Dejlija Blinda u redove ‘crvenih đavola’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iz Junajteda su istakli da će više detalja o transferu biti objavljeni čim Blind potpiše ugovor, a holandski mediji pišu da je vredan 15 miliona funti.

Blind će tako nastaviti saradnju sa Lujem Van Galom, sa kojim je radio u reprezentaciji Holandije.

Holandski fudbaler je, inače, sin Danijal Blinda, koji je bio Van Galov pomoćnik dok je bio na klupi reprezentacije, a on će preuzeti nacionalni tim 2016. godine, kada Gusu Hidinku istekne ugovor.

Zanimljivo, pre samo nekoliko dana direktor Ajaksa Mark Overmars najavio je da Blind, koji igra na poziciji levog beka, neće biti prodat ovog leta.

Blind je peto pojačanje ‘crvenih đavola’ ovog leta, posle Andera Erere, Luka Šoa, Markosa Roha i Anhela di Marije. Van Gal je već doveo Šoa na poziciji levog beka, ali Blind može da igra i zadnjeg veznog, što je neophodno Junajtedu u ovom trenutku.

24-godišnji Blind je ponikao u Ajaksu, profesionalac je postao 2008. godine, jednu polusezonu je odigrao u Gronigenu, a u dresu holandskog velikana je zabeležio 100 nastupa i tri gola.

Dres nacionalnog tima nosio je 19 puta i postigao jedan pogodak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu