Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.06.2014.

08:51

Mrđa: Ovako više ne može!

Najbolji strelac Jelen Superlige Dragan Mrđa najavio je da vise neće ćutati na probleme u Crvenoj zvezdi i najavio odlazak ukoliko igrači ne dobiju plate.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Igrači su istrpeli sve probleme do kraja i posle šest godina doneli titulu u Ljutice Bogdana, ali najavljuju odlazak ukoliko ne budu nagrađeni.

"Ovako više ne može! Ja ne idem dalje, ne mogu više da tolerišem ovako nekorektan odnos uprave i sigurno ću po povratku u Beograd tražiti da razgovaramo. Znam da i moji saigrači tako razmišljaju", rekao je Mrđa za "Novosti".

Iskusnog napadača najviše boli kako se rukovodstvo ponelo prema ekipi, navodeći da posle osvajanja titule niko nije ušao u svlačionicu ni da im čestita.

"Više nije moguće ćutati i igrati kao što smo radili prethodnih devet meseci. Dali smo sebe za titulu, sve drugo smo ostavili po strani, a zauzvrat dobili, u najmanju ruku, nefer ponašanje. Desetak dana pre utakmice s OFK Beogradom imali smo razgovor s upravom, rečeno nam je da para nema i trebalo je da se ponovo sastanemo kad osvojimo titulu. Niko nam se nije obratio, ni da nam čestita, ni da nam kaže zdravo! Kao da smo smeće!", rekao je ogorčeni napadač crveno-belih.

Mrđa je istakao da su igrači strepeli da će euforija oko osvajanja titule trajati samo jednu noć, i to se obistinilo.

"Uradili smo veliku stvar za klub, a već sutradan sve je bilo po starom. Pa, zar mi treba da razmišljamo o tome šta ćemo i kako ćemo dalje, a da se istim stvarima ne bavi niko iz kluba? Mi samo tražimo ljudski odnos, razumemo da je klub u ogromnim dugovima i da upravi nije lako. Ali onda neka nam se lepo kaže: ko hoće da igra za džabe neka ostane, a ko neće - da se izljubimo i rastajemo", upozorava čelnike kluba Mrđa.

Mrđa je objasnio i kolika su bila odricanja svih igrača tokom predstojeće sezone.

"Apsolutno svi u svlačionici smo dali doprinos tituli, jer smo je neverovatno jako želeli. Samo mi znamo kroz šta smo prolazili. Pristali smo i da igramo za 20 odsto ugovora, sami smo sakupljali novac za renoviranje svlačionice, Mijailović je jurio da kupuje ribu za ručak celoj ekipi dok smo bili u karantinu, Pečnik je kao stranac kupio frižider da bismo imali led u svlačionici. To više ne može da se izdrži, nešto mora da se preduzme", rekao je naš reprezentativac.

Igrači još više strepe iz razloga što Zvezdi predi eliminacija iz Evrope zbog neizmirenih dugova, a Mrđa izražava čuđenje saigrača što se niko iz kluba ne oglašava o tome.

"Stav ekipe je bio da zajedno pokušamo da uvedemo Zvezdu u Ligu šampiona, Ligu Evrope, ili da se razilazimo. Sada je jasno da je nemoguće da ostanemo na okupu i mnogo mi je krivo zbog toga. Više nikakva priča ne može da me ohrabri i da me natera da ponovo prođem kroz sve ovo. Niko od nas nije spreman na to", rekao je nezadovoljni napadač Zvezde.

Mrđa ipak kaže da su igrači Zvezde bili spremni da se odreknu dela zarađenog novca, kao i da neće tužiti klub kako su uradili mnogi pre njih.

"Svima nama je Zvezda i dala nešto u životu i nismo mi ti koji će tužiti klub i raditi na njegovu štetu. Ali, sad kad hoćemo da oprostimo deo novca, te pare treba da odu Bronovickom ili nekom drugom ko nije proveo ni tri dana ovde. Bronovickom 600.000 evra, to stvarno ne razumem", zaključio je Mrđa.

Pre njega, konkretne planove i rešenja od uprave Zvezde zatražio je i jedan od najiskusnijih prvotimaca Nikola Mijailović, koji je u izjavi za B92 takođe najavio odlazak iz kluba ako ne bude promena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu