Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.05.2014.

12:41

Prva žena trener u ligama 'petice'

Helena Košta prva je žena koja je postavljena je za trenera jednog tima iz prva dva ranga u pet najjačih evropskih liga.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pva 39-godišnja Portugalka je preuzela francuskog drugoligaša Klermon, koji je dva kola pre kraja sezone obezbedio opstanak.

Ona je do sada bila selektora ženske selekcije Irana, radila je kao skaut u Seltiku, dok je trener bila u Benfiki.

"Košta je prošla kroz rad u stručnom štabu fudbalskog kluba Benfika, ali je trenirala reprezentacije Irana i Katara, kao i ženski drugoligaški portuglaski klub Odivelas. Takođe, radila je kao skaut u muškom fudbalskom klubu Seltik. Olivije Šavanjon, koji ima veliko iskustvo u klubu, biće sportski direktor", navodi se u saopštenju Klermona.

Jedina žena koja je bila trener jednog evropskog muškog profesionalnog fudbalskog kluba do sada je bila Italijanka Karolina Morače.

Ona je 1999. godine predvodila trećeligaša Viterbeze, ali samo na dve utakmice, pošto je zbog velikog medijskog pritiska podnela ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu