Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.04.2014.

11:36

Skols asistira Gigsu, Batu i Nevilu

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs u ponedeljak je preuzeo vođenje ‘crvenih đavola’, a u radu će mu pomagati bivši saigrači.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Gigs je imenovan za privremenog menadžera Junajteda posle otkaza koji je uručen Dejvidu Mojsu, a odmah je bilo poznato da će mu u radu pomagati Niki Bat i Fil Nevil. Njima se u utorak pridružio i Pol Skol, što su u redovima ‘crvenih đavola’ ispratili prigodnom porukom dobrodošlice na društvenoj mreži Tviter.

Imenovanje Velšanina za menadžera ne znači da je on završio karijeru, ali je pred njim sada veoma težak posao da Junajted odvede u Evropu naredne godine. ‘Crveni đavoli’ trenutno drže sedmo mesto na tabeli Premijer lige, a šestoplasirani Totenhem, koji drži poslednje mesto koje vodi u Ligu Evrope, ima šest bodova više i utakmicu manje. Do kraja sezone ostalo je još tri kola.

Gigsovo imenovanje za privremenog menadžera izazvalo je oduševljenje među navijačima Junajteda. Međutim, mediji ističu da on nije među kandidatima za stalno rešenje, već da čelnici ‘crvenih đavola’ žele mnogo iskusnijeg menadžera koji će ih izvući iz trenutne situacije.

Svakako, u klubu se nadaju da će Gigs ostati u stručnom štabu kada se imenuje stalna Mojsova zamena, ali da će ipak odluka biti na njegovom nasledniku.

Još pre nego što je Mojsu uručen otkaz kao potencijalni naslednici pominjali su se Jirgen Klop i Luj van Gal, a toj listi se pridružio i Karlo Ančeloti. Klop je već rekao da ostaje veran Borusiji iz Dortmunda, Ančeloti ima ugovor sa Realom, dok je od njih trojice jedino slobodan Van Gal, ali tek posle Svetskog prvenstva u Brazilu, kada mu istekne ugovor sa reprezentacijom Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d