Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.04.2014.

09:31

Mojsu zvanično otkaz u Junajtedu!

Fudbalski klub Mančester Junajted objavio je u utorak ujutro da je Dejvid Mojs napustio ‘crvene đavole’ posle samo deset meseci na “Old Trafordu”.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Klub bi želeo da zahvali Mojsu na vrednom radu, iskrenosti i integritetu koju je uneo u svoj posao”, stoji u saopštenju Junajteda.

Odlazak škotskog stručnjaka najavljen je još u ponedeljak, a već nedeljama se spekulisalo da je samo pitanje vremena kada će napustiti klub, zbog loših rezultata od početka ove sezone.

Do kraja sezone, tim će voditi legendarni i još aktuelni fudbaler Junajteda Rajan Gigs.

Posle odlaska Dejvida Mojsa sa mesta menadžera, klub saopštava da Rajan Gigs, najtrofejniji igrač, preuzima odgovornost za prvi tim dok se ne pronađe stalno rešenje”, dodaje se u saopštenju.

Prethodni menadžer Junajteda kojem je uručen otkaz bio je Ron Etkinson, koji se na toj funkciji nalazio od 1981. do 1986. godine, a upravo njega je u novembru te godine zamenio Aleks Ferguson.

Mojs je prošlog leta na klupi ‘crvenih đavola’ zamenio Aleksa Fergusona, koji je otišao u penziju, i od njega se očekivalo da će nastaviti tamo gde je njegov sunarodnik stao.

Međutim, usledio je niz razočaravajućih rezultata, loši rezultati posebno na “Old Trafordu” u Premijer ligi, rane eliminacije u FA kupu i polufinalu Liga kupa. ‘Crveni đavoli’ su se tako još na polovini sezone oprostili od odbrane titule, a proteklog vikenda i definitivno od plasmana u Ligu šampiona naredne sezone, iz koje ove eliminisani u četvrtfinalu od Bajerna.

Kap koja je prelila čašu za porodicu Glejzer, vlasnike Junajteda, bio je poraz od Evertona sa 2:0 proteklog vikenda. To je bio 11. poraz ‘crvenih đavola’ u Premijer ligi ove sezone, posle kojeg su na sedmom mestu na tabeli i sa malim šansama da izbore mesto u Evropi naredne sezone. Junajted trenutno ima 57 bodova, 12 manje od Evertona na petoj poziciji, a šest od Totenhema, koji drže petu i šestu poziciju koje vode u Ligu Evrope. Do kraja sezone Junajted čekaju još četiri utakmice.

Engleski mediji su još pre uručenja otkazu Mojsu počeli da spekulišu ko će biti novi menadžer Junajteda. Do kraja sezone tim će voditi Gigs, koji je jedan od kandidata, uz Jirgena Klopa i Luja Van Gala.

Klop je nedavno izjavio da će ostati u Borusiji iz Dortmunda, ali su navodno čelnici Junajteda već kontaktirali njegove zastupnike i naterali ga da se predomisli.

Van Gal je rezervna opcija, a on će biti slobodan posle Svetskog prvenstva u Brazilu, kada mu istekne ugovor sa reprezentacijom Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu