Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.03.2014.

21:39

“Lotare, zašto si tako dugo ćutao?”

Bivši sportski direktor Partizana Nenad Bjeković rekao je da je zatečen tvrdnjama koje je nekadašnji trener ‘crno-belih’ Lotar Mateus izneo u autobiografiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mateus tvrdi da je meč između Partizana i Rada iz 2003. godine završen u korist ‘građevinara’ uz prećutni dogovor obe strane.

Iskreno, baš sam zatečen i iznenađen tvrdnjama koje je izneo Lotar Mateus. Zaista nemam predstavu o kojim utakmicama priča niti želim uopšte da razmišljam na šta je hteo da ukaže. Nije mi nikako jasno odakle mu sada sve to”, istakao je Bjeković za “Večernje novosti”.

Bjeković je istakao da mu najviše smeta to što Mateus nikada ništa slično nije ni pomenuo u razgovorima koje su vodili tada, kao ni posle njegovog odlaska iz Partizana.

Dok je Lotar bio trener Partizana ništa slično nije izgovorio, a ako je to tako kako on tvrdi, ja bih ga pitao zašto je tada ćutao i zašto mi nikada nešto slično nije rekao. Uvek smo imali odličnu komunikaciju i znajući Mateusa verujem da bi me pitao da je nešto slično primetio”, rekao je Bjeković, “Nije mi jasan, baš mi nije jasan. Znam da bi koliko sutra ponovo došao u Srbiju da bude trener Partizana ili selektor naše zemlje. Zato mi nikako ne ide u glavu zašto je pričao takve stvari”.

Dugogodišnji prvi čovek sportskog sektora Partizana se zatim u svom stilu osvrnuo na poraze koji su, kako kaže, išli na dušu nemačkog stručnjaka.

Moguće je naći milion takvih primera ako nekome želiš nešto da prebaciš. Isto tako bih ja sada mogao da pitam da li smo mu tog proleća dogovorili i poraze od Crvene zvezde i Zete? Čudi me da neko ko ima toliko životnog i fudbalskog iskustva ne može da shvati i prihvati da su i pobede i porazi sastavni deo sporta. Mnogo je utakmica koje dobiješ i srećno ili slučajno, ali eto njemu je baš ta zapala za oko. Zaista ne mogu da ga razumem”, naglasio je Bjeković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu