Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.12.2013.

16:29

’Nestajući’ sprej i na SP u Brazilu

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je da će sudije i na Svetskom prvenstvu u Brazilu koristiti ’nestajući’ sprej.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Taj sprej se koristi da bi se na najbolji način odredila udaljenost živog zida prilikom slobodnih udaraca.

Sprej je već u upotrebi u Brazilu i Argentini, a pozitivni su i komentari posle njegovog korišćenja na Svetskom klupskom prvenstvu u Maroku.

Mislim da je to veoma dobro rešenje, uprkos tome što neki tvrde da se gubi mnogo vremena. I ja sam bio skeptičan u početku, ali sudije koje su koristile sprej bile su veoma zadovoljne“, rekao je Blater.

Blater je kao primer opravdanosti korišćenja spreja naveo izjavu jednog zvaničnika Bajerna.

Predstavnik Bajerna rekao je da konačno mogu da izvode slobodnjake sa devet metara udaljenosti od zida, dok im kod kuće protivnički igrači stoje na pet metara. Definitivno, koristićemo sprej na Svetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine“, poručio je Blater.

Jedini koji se žalio na korišćenje spreja je trener kineskog Gvangžua Marčelo Lipi, koji je rekao da je su njegovi igrači stajali 15 metara od lopte u živom zidu na meču polufinala sa Bajernom.

’Nestajući’ sprej pomaže sudijama koji prilikom slobodnih udaraca mogu da obeleže propisanih 9,15 metara za postavljanje živog zida. Trag spreja nestaje sa trave samo minut kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu