Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.12.2013.

09:55

B92: Srbija – Brazil 4. juna

Kako saznaje B92, iz nezvaničnih izvora, reprezentacije Srbije i Brazila odigraće prijateljski meč 4. juna sledeće godine, a duel će biti odigran u Brazilu.

Izvor:

Autor:

Default images

Brazilcima će to biti poslednja provera pred Svetsko prvenstvo u domovini, dok će naš tim sigurno voditi novi selektor.

Poslednji put sa 'Selesaom' naša selekcija, tačnije tadašnja SR Jugoslavija, sastala se 2002. godine u Fortalezi, kada je bilo 1:0 za domaće. Četiri puta sastajali na Svetskim prvenstvima, a ukupno 14 puta u prijateljskim susretima.

Prvi zvanični susret odigrali smo na prvom šampionatu sveta u Urugvaju – uz trijumf naše selekcije (2:1) u grupnoj fazi. Brazilci su nam se revanširali 20 godina kasnije, na Mundijalu u svojoj zemlji (2:0), četiri godine kasnije u Lozani bilo je nerešeno (1:1), da bi 1974, u okviru SP u Zapadnoj Nemačkoj, odigrali meč bez golova.

Što se prijateljskih susreta tiče, petostruki prvak sveta ima osam pobeda, uz pet remija i poraz.

Naš tim je u tim mečevima samo dva puta bio domaćin – 1934. godine na igralištu BSK bilo je 8:4 za nas, dok su u drugom meču, odigranom 1968. na stadionu Jugoslovenske Narodne Armije, slavili gosti 2:0.

Pretpostavlja se da se Brazil odlučio da im 'Orlovi' budu poslednji protivnik pred početak planetarnog šampionata zbog činjenice da će im prvi protivnik na Svetskom prvenstvu biti Hrvatska.

Duel Brazila i Hrvatske 12. juna otvara šampionat koji će trajati do 13. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu