Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.12.2013.

23:45

Italijani traže dve pauze na SP

Italijanski fudbalski savez (FICG) predlozio je na kongresu FIFA da na utakmicama tokom prvenstva sveta u Brazilu budu dve pauze, kako bi se igrači osvežili.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Ovaj predlog otkrio je selektor Čezare Prandeli koji je rekao da će vrućina biti veliki protivnik reprezentativcima na Mundijalu.

"U Brazilu ćemo se suočiti sa problemima zbog visokih temperatura i vlage, kao što je bio slučaj na Kupu konfederacija u junu. To će, posebno u pojedinim gradovima, predstavljati veoma otežavajuću okolnost za igrače. Ako želite pravu predstavu, onda bi igračima trebalo da obezbedite uslove za spektakl", rekao je Prandeli italijanskim novinarima.

Prema predlogu FICG, po dva minuta pauze na sredini oba poluvremena utakmice igrači bi iskoristili za konzumiranje tečnosti i osveženje.

Prandeli veruje da će ovaj predlog podržati i ostali timovi koji su iskusili teškoće tokom igranja na Kupu konfederacija.

On je naveo da je na tom turniru u junu imao slučaj kada su čak osmorica od 11 igrača tražila zamenu zbog iscrpljenosti.

"To je ipak mnogo, zar ne", kazao je Prandeli.

Svetsko prvenstvo u Brazilu biće održano sledeće godine od 12. juna do 13. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu