Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.10.2013.

16:52

Serija A: Napoli prati Romu

U popodnevnim nedeljnim utakmicama sedmog kola Serije A pobede su ostvarili Napoli, Verona i Udineze, dok su u finišu do boda stigli Sampdorija i Đenoa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Napoli je frustracije od nemoći protiv Arsenala istresao na Livornu sa 4:0, jednako ubedljiva bila je Verona u Bolonji sa 4:1, dok je Udineze sa 2:0 nadigrao Kaljari.

Torino je bio na korak od trijumfa u Đenovi, ali je Sampdorija golom iz penala u 93. minutu izjednačila na 2:2. Đenoa se sa druge strane u Kataniji izvukla autogolom rivala u 87. minutu za 1:1.

Od srpskih fudbalera na terenu je bio samo Dušan Basta koji je odigrao svih 90 minuta za Udineze. Sa druge strane, Uroš Radaković (Bolonja)
Boško Janković (Verona), Nikola Maksimović (Torino) i Vlada Avramov (Kaljari) su sa klupa gledali mečeve svojih timova.

Napoli nastavlja da prati Romu u stopu. Ubedljiv poraz u Londonu u Ligi šampiona smao je razljutio Napolitance koji su sa 4:0 pregazili Livorno. Ishod meča je bio poznat već u 26. minutu kada je Inler duplirao prednost koji je još u trećem doneo Pandev. U nastavku su trijumf potvrdili Kaljehon i Hmašik.

Najuzbudljiviji meč dana odigran je u Đenovi. Sampdorija je krajem prvog poluvremena povela golom Sansonea, da bi u nadoknadi vremena sudija poništio drugi pogodak domaćina, jer je isteklo vreme predviđeno za igru. To je poremetilo domaćina, pa Torinu polovinom drugog dela preokreće rezultat golovima Imobilea i Čerčija iz penala. Ipak, pravda je zadovoljena u nadoknadi vremena, Eder realizuje penal u trećem minutu sudijskog vremena za konačnih 2:2.

Duel u Bolonji kasnio je 20 minura jer autobus sa igračima Verone nije mogao da dođe do stadiona na vreme, jer je policija zatvorila mnoge ulice kako bi razdvojila navijače dva tima. Pomalo neočekivano gosti su već za pola sata razbili domaćina, golovima Kačiatorea i Izurbea. Početkom drugog dela Dijamanti je golom iz penala najavio mogući povratak Bolonje, ali je to samo četiri minute kasnije demantovao Luka Toni. Konačan rezultat postavio je Žorginjo u nadoknadi vremena.

U samom finišu meča do boda je stigla Đenoa protiv Katanije. Barientos je pola sata pre kraja doneo prednost domaćinu, ali je Legrotalje autogolom tri minute pre kraja razočarao svoje navijače. Udineze je rutinski osvojio tri boda protiv Kaljarija, golovima Danila krajem prvog, te Di Natalea početkom drugog poluvremena.

U prvom meču dana Parma je savladala Sasuolo 3:1, dok se od 20:45 igraju dva derbija, Juventus dočekuje Milan, a Fiorentina gostuje Laciju.

Serija A, 7. kolo:
Bolonja – Verona 1:4
Dijamanti 52p – Kačiatore 22, Iturbe 29, Toni 56, Žorginjo 90+
Katanija – Đenoa 1:1
Barientos 59 – Legrotalje 87ag
Napoli – Livorno 4:0
Pandev 3, Inler 26, Kaljehon 54, Hamšik 83
Sampdorija – Torino 2:2
Sansone 41, Eder 90+3p – Imobile 66, Čerči 76p
Udineze – Kaljari 2:0
Danilo 34, Di Natale 54
Parma – Sasuolo 3:1

Od 20:45:
Juventus – Milan
Lacio – Fiorentina


subota:
Inter – Roma 0:3
Kjevo – Atalanta 0:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu