Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.09.2013.

12:17

Ponosni Runi juri Čarltonov rekord

Vejn Runi postao je u utorak tek četvrti fudbaler u istoriji Mančester Junajteda koji je postigao najmanje 200 golova za klub sa "Old Traforda".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Runi je bio dvostruki strelac u pobedi nad Bajerom iz Leverkuzena sa 4:2, u prvom kolu nove sezone Lige šampiona.

"Ponosan sam na svojih 200 golova za Mančester Junajted. Raduje me što sam igrao, postizao golove i što smo pobedili. Prva utakmica u Ligi šampiona je uvek vrlo važna i srećni smo zbog ove pobede", rekao je Runi.



Runi je tako i definitivno ostavio iza sebe brojne spekulacije o prelasku u Čelsi, koje su zasenile njegove igre i nastupe za Junajted. On je pre nekoliko dana bio strelac i u Premijer ligi.

Ipak, novinari su i posle duela sa Bajerom ponovo pitali da li je on želeo da napusti Junajted tokom leta, što je Vazu naljutilo.

"Malopre sam rekao, koncentrisan sam na samo na svoju igru i to je ono što sam radio celo leto. Naporno sam radio kako bih se spremio za ovu sezonu. Oduševljen sam što sam se vratio, što opet igram i postižem golove. Navijači su bili briljantni, divno su me primili i nadam se da ću im se odužiti igrama i golovima kao što je bilo protiv Bajera", istakao je Runi.



Više golova od Runija (406 utakmica) za Junajted postigli su samo Džek Rouli (211), Denis Lo (237), te Bobi Čarlton (249), a menadžer Dejvid Mojs veruje da može postati i apsolutni rekorder.

"Ukoliko nastavi da igra kao što je igrao protiv Bajera, stići će tamo. Mi smo mu dali do znanja da može da dohvati taj jubilej od 200 golova. Što je još važnije, želeo sam da se vrati fizički u dobru kondiciju i da mentalno bude spreman za igru. Videli ste da se veomadobro kretao i da je u pravoj formi. Svaki napadač koji postiže golove se mora dobro osećati", rekao je Mojs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu