Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.07.2013.

22:37

Vidić i Nani se vratili na teren

Nemanja Vidić, Antonio Valensija i Luiš Nani vratili su se posle pobeda na teren u pobedi Mančester Junajteda nad Kru Aleksandrom 2:0.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Nani je postigao oba gola za prvake Engleske.

Meč na Gresti Roudu bio je zamišljen kao nastup uglavnom juniorskog tima, ali odsustvo niza prvotimaca sa azijske turneje dovelo je u Češir niz poznatih internacionalaca.

Portugalac, koji je prošle godine bio potpuno van forme, kada bi bio spreman da igra, najavio je povratak u formu.

Prvu šansu na meču imao je Kru, preko Matijasa Pogbe, brata sadašnje Juveove zvezde Pola (do prošlog leta člana upravo Mančester Junajteda), ali je ubrzo gost poveo – Nani je fauliran, ali je ustao i u mrežu poslao slobodni udarac, na radost gotovo 1000 gostujućih navijača, koji su i bakljama pokazivali šta misle o igri svog tima.

Kod drugog gola Nani je mogao komotno da padne i dobije penal, ali je dao sve od sebe da ostane na nogama i nakon toga mirno plasirao loptu pored protivničkog golmana.

I Vidić i on zamenjeni su posle šezdesetak minuta igre. Na terenu su bila i dva igrača od kojih se nekad mnogo očekivalo – Bebe i Makeda – ali i velike zvezde u nastajanju – Davide Petruči, Larnel Kol i Marnik Vermejl. Kapiten tima nije bio Nemanja Vidić, već Tom Torp, standardni kapiten tima koji vodi Voren Džojs.

Tri oporavljena prvotimca sačekaće saigfrače, koji se vraćaju iz Azije, a pridružiće im se u narednim danima Čičarito i Runi, pa bi Junajted trebalo da u najjačem sastavu nastupi već protiv AIK Stokholma, 6. avgusta u Švedskoj.

Džonston, Vuton, Torp (70. Grimšo), Vidić (62. Pirson), Vermejl, Valensija, Lorens (76. Rotvel), Kol, Petruči, Nani (65. Bebe), Makeda. Na klupi su ostali Golini, Barmbi i Vilson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu