Nova vest
Fudbal

Petak, 17.05.2013.

14:30

Rašović: Derbi rađa junake

Trener Partizana Vuk Rašović smatra da je bodovna prednost pred ’večiti derbi’ dobra za njegov tim, ali da će Partizan sigurno ići na pobedu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Upoznati smo sa njihovim kvalitetima, znamo da su dobili osam utakmica za redom. Dosta ljudi mi je reklo da su u nekima od tih bili i nadigrani, ali u tim pobedama je njihov kvalitet došao do izražaja. Svesni smo da imamo bodovnu prednost, ali Partizan je isuviše veliki klub da bi utakmicu za prvaka igrao na remi“, rekao je on.

Partizan i Crvena zvezda u subotu od 19:30 na "JNA" odmeravaju snage po 144. put, a domaći u duel ulaze sa dva boda prednosti.

„Prednost na tabeli je dobra okolnost za nas, ali sigurno je da ćemo igrati na pobedu. Ovo je specijalna utakmica i moramo da budemo takmičari. Igrači moraju da sprovode sve taktičke zamisli u delo. Možemo da obećamo bespoštednu borbu od prvog minuta, kako god krene utakmica nećemo stajati, dizati ’ručnu’, biti euforični. Maksimalna mobilnost i borbenost biće zadatak za svakog igrača“, izjavio je trener ’crno-belih’.

On kao prednost Partizana vidi poznavanje terena na “JNA“ i podršku navijača.

„Pritisak je na oba tima, ali prednost je što igramo u našoj kući i što je huk sa juga iza nas, što poznajemo svaku travku na terenu. Nema stvari koju nećemo uraditi da stignemo do pobede. Pritisak će nestati pred početak i pomoći svakom igraču da bude bolji. Derbi utakmice rađaju junake koje navijači najviše vole. Mislim da ima mnogo igrača koji su sposobni da postanu junaci“, rekao je Rašović i dodao, “Takmičari smo i mi i oni, očekujem dobru utakmicu, golove, ali u svakom slučaju dobru utakmicu“.

Glavni sudija na meču biće Milorad Mažić, a navijači Partizana dogovorili su se da za ovaj duel 'zakopaju ratne sekire'.

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu rekao je da očekuje vitešku borbu, kao i da će pobednik derbija ući u istoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu