Nova vest
Fudbal

Subota, 04.05.2013.

16:09

Luda završnica, Hal u Premijer ligi

Fudbaleri Hal Sitija u neverovatnoj završnici plasirali su se u Premijer ligu, pošto su odigrali nerešeno 2:2 sa Kardifom, koji je ranije obezbedio prvo mesto.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Hal je pri vođstvu 2:1 imao promašio penal, da bi Velšani potom izjednačili.

Menadže Hala Stiv Brus bio je na ivici suza jer je istovremeno Votford igrao sa Lidsom i bio mu je potreban samo gol da prestigne Hal i plasira se u Premijer ligu. Ipak, u jeku pritiska Votforda, Mekormak u 90. minutu postiže gol za pobedu Lidsa i direktni plasman Hala u PL.

Tragičar meča je mladi golman Bonam, kojeg je Mekormak lobovao sa tridesetak metara. Lids je prethodno prvi poveo golom Poleona u 42. minutu, a izjednačio je Abdi u šestom minutu nadoknade u prvom poluvremenu.

Posle gola Mekormaka fudbaleri Hala, koji su gledali meč na televiziji (Votfordov meč kasnio je zbog povrede golmana), pali su u trans proslavljajući povratak u Premijer ligu, u kojoj su prethodno bili od 2007. do 2009. godine.

Od 62. minuta Votford je zbog isključenja Dinija igrao sa fudbalerom manje – uprkos tome, bio je bolji od Lidsa, ali nije uspeo da dođe do pobede.

Ne meču Hala i Kardifa nije bilo golova, a onda su gosti iz Velsa poveli golom Kembela u 49. minutu. Preokrenuli su domaći preko Prošvica i Mekšejna, ali je Prošvic u 90. minutu promašio penal za 3:1.

Usledio je napad Kardifa i penal za goste, koji je Majnard pretvorio u gol. Očajanje je kratko trajalo, pošto je Lids dao gol i Halu obezbedio Premijer ligu.

Uzbudljivo je bilo i u borbi za plej-of – Votford, Brajton&Hov, Kristal Palas i Lester boriće se za jedno preostalo mesto u elitnom rangu takmičenja. Lester je do tog mesta došao u 90. minutu pogotkom Nokerta za pobedu 3:2 nad Notingem Forestom.

Nikola Žigić odigrao je svih 90 minuta u remiju Birmingema sa Blekburnom. Iz Čempionšipa su ispali Piterbro, Vulverhempton i Bristol Siti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu