Nova vest
Fudbal

Subota, 27.04.2013.

17:56

Remi Totenhema, Stouk za opstanak

Fudbaleri Totenhema remizirali su u 35. kolu Premijer lige, čime su ugrozili šansu da se nađu u Ligi šampiona sladeće sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Totenhem je autogolom u 89. minutu izborio 2:2 u Viganu 2:1, čime nije najzadovoljniji ni domaći tim, koji se grčevito bori za opstanak.

Everton je minimalnim rezultatom savladao Fulam, kao i Stouk Norič za beg od zone ispadanja, dok je VBA sa 3:0 slavio u Sautemptonu, gde su isključena tri fudbalera. Ranije u subotu Mančester Siti je pobedio Vest Hem, dok kasnije Njukasl dočekuje Liverpul.

Totenhem igra za mesto u Ligi šampiona, ali je želja za opstankom Vigana ipak jača od motiva rivala iz Londona. Gosti su poveli preko Gereta Bejla već u devetom minutu, ali samo dva minuta na scenu je stupio Emerson Bojs koji je doneo prvo izjednačenje.

Na startu drugog dela Kalum MekManaman je doneo prednost za Vigan, da bi minut pre kraja, domaćina razočarao Bojs, koji je autogolom doneo i drugo izjednačenje.

Minimalne pobede na svojim terenima ostvarili su Everton i Stouk. "Karamele" su golom Stivena Pinara u 16. minutu nadigrale Fulam i iskoristile kiks Totenhema da se vrate u borbu za plasman u Ligu šampiona.

Sa druge strane, Stouk je pogotkom Čarlija Adama na startu drugog poluvremena savladao Norič i stekao osam bodova prednosti ispred Vigana koji je najbliži iz zone ispadanja.

Sautempton je do ovog kola bio daleko od zone ispadanja, ali je doživeo debakl od Vest Bromviča i malo zakomplikovao finiš sezone. Tim iz Birmingema je dominirao te golovima Forčuna u prvom, te Lukakua i Longa u drugom poluvremenu ostvario ubedljivu pobedu.

Finiš meča obeležila su isključenja, Forčun i Ramires su završili utakmicu ranije zbog međusobnog duela, da bi osam minuta pre kraja domaćin ostao i bez Foksa.

Premijer liga, 35. kolo:
Everton - Fulam 1:0
Pinar 16
Sautempton - VBA 0:3
Forčun 6, Lukaku 67, Long 77
Stouk - Norič 1:0
Adam 46
Vigan - Totenhem 2:2
Bojs 11, MekManaman 49 - Bejl 9, Bojs 89ag
Mančester Siti - Vest Hem 2:1
18:30 Njukasl - Liverpul

nedelja:
14:30 Reding - KPR
16:00 Čelsi - Svonsi
17:00 Arsenal - Mančester Junajted

ponedeljak:
21:00 Aston Vila - Sanderlend

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu