Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.03.2013.

11:32

Orlovi odlično igraju širom Evrope

Iza nas je još jedan fudbalski vikend, srpski fudbaleri ponovo su bili veoma zapaženi, a neki su svoje dobre partije krunisali golovima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Adem Ljajić je bio strelac za Fiorentinu u Seriji A, Ignjovski je postigao prvi gol u dresu Verdera, Kolarov je učestvovao u pobedi Sitija nad Barnslijem u FA kupu.

Igrač Mordovije Milan Perendija golom je srušio Anži, Trajković je u dresu Đera bio dvostruki strelac, a pogotke su postigli i Radovan Krivokapić za Enosis, Uroš Matić za Košice i Danilo Nikolić za Hapoel Haifu.

Filip Đorđević nastavio je da trese mreže u francuskoj Ligi 2, dok je golgetersku seriju produžio i Miroslav Grumić za mađarski Peč.

Engleska - Mnogi mečevi Premijer lige su odloženi zbog četvrtfinala FA kupa. Aleksandar Kolarov postigao je lep gol u ubedljivoj pobedi Mančester sitija (5:0), kojom su se ’građani’ plasirali u polufinale. U derbiju te faze Junajted i Čelsi su remizirali 2:2, a na terenu nije bilo ni Branislava Ivanovića ni Nemanje Vidića.



Čempionšip -Posle problema sa trenerom prošlog meseca Nikola Žigić se ustalio u timu Birmingema. Odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton, a njegov tim je posle preokreta savladao ekipu Derbi Kauntija.

Italija - Adem Ljajić briljirao je u pobedi Fiorentine protiv Lacija u derbiju 28. kola Serije A. Ljajić je prvo asistirao Jovetiću kod prvog gola, a potom je slobodnim udarcem potvrdio pobedu svoje ekipe. Pored Ljajića, ceo meč za ’Violu’ odigrao je Nenad Tomović.



U porazu Đenove od Milana Boško Janković ušao je u 77. minutu. Željko Brkić i Dušan Basta proveli su čitav meč na terenu za Udineze, Ivan Radovanović je do 78. minuta igrao za Atalantu, a Vlada Avramov je branio u drugom poluvremenu za Kaljari. U timu Sampdorije nije bilo Nenada Krstičića zbog povrede, a Alen Stevanović je u igru ušao u 69. minutu utakmice u kojoj je Torino izgubio od Parme. Uroš Ćosić igrao je za Peskaru ceo meč i to na poziciji levog beka. Dejan Stanković je zbog nelagodnosti u mišiću napustio teren u 55. minutu, dok je Zdravko Kuzmanović presedeo celu utakmicu na klupi. Stanković je posle meča izjavio da se nada da nije ništa ozbiljno.

Serija B - Od naših igrača igrao je samo Milan Milanović za Vićencu, dok je Nikola Gulan bio na klupi Modene

Nemačka - Aleksandar Ignjovski postigao je prvenac u dresu Verdera iz Bremena i golom doneo bod svojoj ekipi na gostovanju u Menhengladbahu (1:1). Borusija iz Dortmunda zabeležila je još jedan poraz, a Neven Subotić je na terenu proveo svih 90 minuta protiv Šalkea. Slobodan Medojević je meč svog Volfsburga gledao sa klupe, dok je Nikolu Đurđića u 77. minutu zamenio Nete u porazu Grojter Firta od Hofenhajma. U timu Hamburgera Slobodan Rajković je igrao od 64. minuta, a Gojko Kačar nije ulazio u igru.



U 'Cvajti' nema povređenog Vujadina Savića, koji igra za Dinamo Drezden, pa je na terenu bio samo duo iz Duizburga - Srđan Baljak i Ranisav Jovanović.

Francuska - Borba za prvo mesto u Ligi 1 se nastavlja, a prošlo kolo obeležio je derbi Olimpika iz Liona i Marselja završen bez golova. Milan Biševac odigrao je svih 90 minuta za Lion. Miloš Ninković zabeležio je asistenciju u trijumfu Evijana nad Sošoom, a Pavle Ninkov je proveo ceo meč na terenu za Tuluz.

Francuska 2 - Filip Đorđević se golom za Nant izjednačio na listi strelaca, sada ima 16 pogodaka u drugoj ligi Francuske. On je pogodak postigao u 42. minutu utakmice sa Gazelekom.

Holandija i Belgija - Nemanja Gudelj prekinuo je niz od dve uzastopne utakmice na kojima je postigao pogotke, Filip Đuričić je vodio svoj tim do pobede nad PSV-om, a Dušan Tadić nije uspeo da spase Tvente poraza od Vitesea. Anderleht je zabeležio pobedu posle dve utakmice u prvenstvu Belgije, Milan Jovanović igrao je do 70. minuta. Vladan Kujović branio je za Klub Briž, dok je Miloš Marić na terenu bio 59 minuta u šestom uzastopnom remiju Lokerena. Stefan Mitrović dobio je crveni karton u dresu Kortrijka u porazu te ekipe od Lirsa. Za taj tim ceo meč odigrao je i Nebojša Pavlović.

Rusija - Prebogati Anži je još jedan korak dalje od titule, a presudio im je srpski internacionalac Milan Perendija, koji nastupa za Modroviju. Milan Rodić iz Zenita, Dušan Anđelković i Nemanja Tubić iz Krasnodara i Nikola Mijailović iz Amkara imali su punu minutažu u svojim timovima, a Marko Lomić je bio na klupi za rezerve svog Dinama.



Portugal - Nemanja Matić na terenu je proveo ceo meč u pobedi Benfike nad Žil Visentea.

Grčka - Ljubomir Fejsa je zajedno sa svojim Olimpijakosom osvojio 40. titulu u klupskoj istoriji. On je odigrao ceo meč protiv AEK-a koju su 'crveno-beli' dobili sa 3:0. Brana ilić, Nikola Beljić, Igor Mirčeta, Željko Kalajdžić takođe su igrali u grčkoj ligi, a Zvonimir Vukić je bio na klupi PAOK-a.

Turska - Genčlerbirligi je napravio izneđenje savladavši Galatasaraj sa 1:0, a asistent kod jedinog gola bio je naš Nemanja Tomić. Pored njega, za klub iz Ankare svih 90 minuta igrali su i Duško Tošić i Radosav Petrović. Miloš Krasić nije kročio na teren u ubedljivoj pobedi Fenerbahčea protiv Burse od 4:1. Goran Čaušić je igrao za Eskišehir, dok je Andrej Mrkela bio na klupi. Marko Simić igrao je za Kajzerispor.



Ostali - Nikola Trajković bio je dvostruki strelac za Đer, a u Mađarskoj golgetersku seriju je nastavio i Miroslav Grumić u dresu Peča. Danilo Nikolić je pogodio za Hapoel Haifu u Izraelu, a Radovan Krivokapić za kiparski Enosis. U švajcarskoj ligi igrali su Dragan Mrđa, Milan Vilotić, Miloš Krstić i Milan Gajić, a u Austriji Milan Dudić.

U Izraelu Bojan Šaranov, Dragan Ćeran, Dušan Brković, Stefan Denković, Duško Matović, Nebojša Marinković, Branislav Jovanović i Marko Anđelković.

Na Kipru su svoje role imali: Predrag Lazić, Marko Anđić, Miljan Mrdaković, Vuk Sotirović, Marjan Marković i Semir Hadžibulić.

Miroslav Radović i Danijel Ljuboju ovog vikenda nisu bili strelci u Poljskoj, a igrali su još Ivica iliev, Marko Jovanović, Ivan Đurđević i Željko Đokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu