Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2013.

00:56

Ferguson odbio obraćanje medijima!

Menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson nije se pojavio pred novinarima posle meča sa Realom jer je “potresen”.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Medijima se umesto Fergusona obratio asistent Majk Filan.

Na osnovu reči koje je izgovorio Filan nije teško naslutiti da je izostajanje sa konferencije svesni Fergusonov bunt protiv UEFA.

Naša cela svlačionica je potresena, menadžer takođe. Zbog toga ja sedim ovde”, rekao je Filan novinarima.

Ferguson je tokom i posle utakmice bio vidno besan na turskog sudiju Džinejta Čakira, koji je promenio tok meča isključenjem Nanija.Do tog trenutka Junajted je u potpunosti kontrolisao rezultat i igru, ali je Real vrlo brzo iskoristio brojčanu prednost i stigao do pobede.

Menadžer svakako nije u stanju da razgovara sa sudijama o toj odluci. To što sam ja ovde umesto njega govori više o našem stavu nego išta što bismo rekli“, nastavio je Filan.

Izuzetno smo razočarani i pitamo se šta se to dogodilo na stadionu ovog sjajnog fudbalskog kluba i zašto se to dogodilo.“

Sve do Nanijevog isključenja Mančester Junajted je u potpunosti kontrolisao situaciju, svodeći Madriđane na nekoliko ne posebno opasnih pokušaja. Na drugoj strani su „Crveni đavoli“ propustili nekoliko dobrih prilika i pogodili stativu, da bi šest minuta pre isključenja autogol Ramosa doveo domaćina u vođstvo.

Svi u stručnom štabu smatramo da smo odabrali dobru taktiku za ovaj veliki meč. Na 0:0 osećali smo se sasvim komotno. Bili smo u poziciji koju smo želeli, a kada smo postigli gol, stekli smo potpunu kontrolu nad mečom.“

Kontrola je bila u potpunosti u našim rukama, a onda se meč odjednom potpuno promenio. Odluka je bila zaprepašćujuća, ali morali smo da nastavimo da se borimo, jer protiv Reala nije lako igrati ni sa 11 igrača“.

Sudije su tu da prave odluke, ali postoji i potreba da učinite pravu stvar. Svi mediji i publika koja je na televiziji gledala meč moći će da proceni, a sve što mogu da kažem je da je ova odluka bila razočaravajuća i da je upropastila utakmicu“, zaključio je Filan.

Nešto ranije trener Reala Žoze Murinjo diplomatski je ocenio da je Junajted bio bolji u dvomeču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu