Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.03.2013.

16:07

Sadajev dao gol, navijači otišli

Ekstremni navijači jerusalimskog Beitara napustili su stadion kada je prvi gol za taj klub postigao Čečen Zaur Sadajev.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drama u Jerusalimu počela je kada su čelnici kluba iz svetog grada doveli dva čečenska fudbalera muslimanske veroispovesti.

Beitar je kroz istoriju bio klub usko povezan sa desničarskim ekstremistima i religioznim fanaticima, a ekstremno krilo je odmah po dovođenju Čečena spalilo klupske prostorije.

Sadajev je na početku drugog poluvremena meča sa Makabijem iz Netanje postigao gol, inače vrlo sumnjiv, zbog mogućeg ofsajda i izvesne igre rukom. Gol je priznat, Beitar je poveo, ali je tek tad počeo haos.

Dok su mirnije tribine aplaudirale, stotine vatrenih navijača momentalno su krenule napolje, nezadovoljne što se njihova volja ne poštuje. Izveštaji medija govore o oko 300 ljudi, verovatno je u pitanju znatno veći broj.

Haos se tu nije završio – oni koji su ostali ispratili su Sadajeva ovacijama kada je zamenjen u 74. minutu, ali je samo tri minuta kasnije gost iz Netanje izjednačio, što je grupa ekstremnih pristalica domaćina pozdravila.

Umalo je došlo i do bizarnog preokreta, jer je Ahmet Saba, izraelski Arapin, pogodio prečku Beitarovog gola u samom finišu.

Razočarani smo rezultatom, nema opravdanja. Više ne držimo stvari u svojim rukama, ali se ne predajemo do kraja. Ovaj tim ima kvalitet za plej of, i ako ne stignemo tamo, biće ovo razočaravajuća sezona”, konstatovao je asistent trenera Jan Talesnikov.

On je mnogo zadovoljniji bio golom koji je postigao Sadajev.

Ljubav pobeđuje, a u ovom slučaju važan je sport, a ne koje je religije čovek. Mi poštujemo svaku osobu nezavisno od religije. Oni navijači koji su ostali do kraja su pravi Beitarovi navijači”, kaže Talesnikov.

Beitar je tako ostao na sedmom mestu, jedan bod i jedno mesto ispod Ironi Ramat Hašarona, koji zauzima poslednju poziciju koja vodi u plej of za titulu.

Posao im je otežan činjenicom da će u poslednjem kolu regularne sezone gostovati ubedljivom lideru, Makabiju iz Tel Aviva, a čak ni pobeda im ne garantuje prolazak u plej of, ako im direktni rivali pobede u Berševi. Situaciju komplikuje i to što je Ašdod samo bod iza Beitara, a u poslednjem kolu dočekuje Bnei Jehudu.

Od kada je haosiniciran dovođenjem čečenskih igra Beitar je u velikoj krizi, u šest kola lige doživeo je 4 poraza, uz dva remija, pa im ni vrlo slaba forma dva najbliža rivala nije pomogla da se domognu plej ofa.

Jedinu radost žuto-crni su navijačima priredili u kupu, gde ih je pobeda upravo nad Makabijem iz Tel Aviva omogućila plasman u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu