Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.12.2012.

13:20

UEFA se zbog Srbije žali na sebe

UEFA je odlučila je da se žali na odluku sopstvene Disciplinske komisije u vezi sa incidentima na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Evropska fudbalska unija prvobitno je kaznila Srbiju sa 80.000 evra i jednom utakmicom bez publike.

“U skladu sa pravilima UEFA, disciplinski inspektor UEFA ima pravo da otvori istragu i da uloži žalbu na odluke kontrolnih i disciplinskih tela”, navodi se na zvaničnom sajtu UEFA, a inspektor Žan Samjuel Leube rešio je da iskoristi svoje pravo.

Prva presuda doneta je 13. decembra, kada je ocenjeno da je Srbija dobro prošla, jer je uprkos ogromnom pritisku engleskih medija na UEFA doneta relativno blaga kazna.

Osim toga, suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dve godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.

Odmah posle toga usledio je novi pritisak, prvi je kao i obično reagovao Rio Ferdinand na Tviteru, a samo dan posle pojavila se mogućnost žalbe na odluku, što se sada i obistinilo.

Osim navoda da je Platini lično zahtevao oštrije kazne, mediji su pisali i da je predsednik FIFA Sep Blater zatražio reviziju celog slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu