Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.11.2012.

17:27

Laciju derbi, Viola srušila Milan

Odigrano je sedam utakmica 12. kola italijanske Serije A, u velikom rimskom derbiju Lacio je savladao Romu sa 3:2, a oba tima zaradila su po crveni karton.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

U ostalim mečevima Fiorentina je pobedila u Milanu sa 3:1, Napoli je nadigrao Đenou 4:2, dok je Palermosavladao Sampdoriju sa 2:0.

Torino je uspeo da pobedi u meču protiv Bolonje sa 1:0, dok su Kjevo i Udineze odigrali 2:2, a na utakmici Parme i Sijene nije bilo golova.

Centralni meč ovog kola igrao se u Rimu, gde je u "Derbiju dela Kapitale" zvanični domaćin Lacio slavio protiv Rome sa 3:2. Gosti su poveli u devetom minutu golom Erika Lamele, na asistenciju legende kluba Frančeska Totija. Ipak, 'nebesko-plavi' su do kraja poluvremena preokrenuli situaciju na terenu, i poveli sa 2:1. Prvi gol za domaće postigao je Antonio Kandreva u 35. minutu, da bi dva minuta pre odlaska na odmor Miroslav Klose postigao gol za prednost Lacija.

Pred sam kraj prvog dela igre fudbaler Rome Danijele de Rosi dobio je direktan crveni karton, kada je pesnicom udario Stefana Maurija u lice, a sudija Đanluka Roki je bez razmišljanja presudio reprezentativcu Italije.

Drugo poluvreme je počelo još jednim pogotkom, i ovaj put u mreži gostiju. Stefano Mauri je bio strelac trećeg gola u 47. minutu utakmice, i tako donekle odlučio pitanje pobednika.

Nakon toga šansi je bilo na obe strane, prvo je Kandreva u 63. minutu imao šansu sa ivice šesnaesterca, koju je golman Rome Furia uspeo da odbrani. Na drugoj strani, Osvaldo je nije uspeo da realizuje centaršut Totija u 66. minutu, a lopta je posle udarca glavom otišla preko prečke.

U 85. minutu viđen je još jedan crveni karton, kada je Mauri dobio drugi žuti karton zbog oštrog starta. Minut kasnije Miralem Pjanić je postigao gol iz slobodnog udarca, i tako doneo nadu da gosti mogu da izvuku bod iz fantastičnog derbija.

Međutim, igrači Vladimira Petkovića rutinski su priveli meč kraju, upisali nova tri boda, pobedu protiv najvećeg rivala, i upravo Romi pobegao na pet bodova razlike.

Ekipa Fiorentine je na "San Siru" uspela da savlada Milan sa 3:1, i time dodatno pogorša situaciju u redovima posrnulog giganta. Gosti su poveli golom Akvilanija u 10. minutu, da bi Valero u 38. povećao rezultat na 2:0.

Pacini je u 60. minutu smanjio na 2:1, međutim, Viola je i bez povređenog Stevana Jovetića uspela ubedljivo da savlada Milan, a konačni rezultat postavio je El Hamdui tri minuta pre kraja meča.

Ovo je bio šesti poraz Milana ove sezone, i trenutno se nalazi na 13. mestu na tabeli, dok se Fiorentina bori za sam vrh tabele, pošto se nalazi na četvrtom mestu sa 24 osvojena boda, dva manje od trećeplasiranog Napolija. Reprezentativac Srbije Adem Ljajić bio je u igri do 56. minuta, dok je Nenad Tomović meč odgledao sa klupe. Bivši fudbaler Partizana Stefan Savić odigrao je ceo meč.

Đenoa i Napoli su odigrali veoma zanimljiv meč na stadionu "Luiđi Feraris". Napoli je uspeo da pobedi rezultatom 4:2, i pored vođstva domaćina od 2:1. Čiro Imobile je doveo Đenou u vođstvo u 23. minutu meča, i ovim rezultatom je završeno prvo poluvreme.

Drugi deo igre doneo je čak pet golova, a prvi je viđen u 54. minutu, kada je Đandomeniko Mesto izjednačio na 1:1. Ipak, samo dva minuta bilo je potrebno domaćinu da ponovo povede, i to preko Andree Bertolačija. Međutim, do kraja utakmice Kavani i društvo uspeli su da donesu veliku pobedu Napoliju, i važna tri boda u borbi za Ligu šampiona i titulu.

Prvo je Kavani u 79. minutu izjednačio na 2:2, da bi u 90. Hamšik doveo goste u prednost. Do kraja meča, tačnije u 94. minutu, Lorenco Insinje je postavio konačnih 4:2.

Kapiten Đenoe i srpski internacionalac Boško Janković odigrao je ceo meč. Inače, ovo je bio 100. meč u Seriji A.

U ostalim mečevima Palermo je u 12.30 savladao Sampdoriju sa 2:0, Kjevo i Udineze su odigrali 2:2, a reprezentativci Srbije Željko Brkić i Dušan Basta proveli su svih 90 minuta na terenu.

Parma i Sijena odigrali su meč bez golova, dok je Torino savladao Bolonju sa 1:0. U poslednjem meču 12. kola Atalanta u Bergamu dočekuje drugoplasirani Inter.

Serija A, 12. kolo:
12.30 Palermo - Sampdorija 2:0
Dibala 52, 71
15.00 Kjevo - Udineze 2:2
Andreoli 39, Paloši 89 - Angela 42, 90
15.00 Đenoa - Napoli 2:4
Imobile 23, Bertolači 56 - Mesto 54, Kavani 79, Hamšik 90, Insinje 94
15.00 Lacio - Roma 3:2
Kandreva 35, Klose 43, Mauri 47 - Lamela 9, Pjanić 86
15.00 Milan - Fiorentina 1:3
Pacini 60 - Akvilani 10, Valero 38, El Hamdui 87
15.00 Parma - Sijena 0:0
15.00 Torino - Bolonja 1:0
D'Ambrozio 66
20.45 Atalanta - Inter

subota:
Kaljari - Katanija 0:0
Peskara - Juventus 1:6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu