Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.08.2012.

18:06

Janković: Ne pitam se samo ja

Nedugo pošto je Robert Prosinečki podneo ostavku na mesto trenera Crvene zvezde, kao potencijalna zamena u prvi plan je izašao Aleksandar Janković.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Selektor mlade reprezentacije Srbije već je bio trener "crveno-belih" 2007. godine kada je na 22 meča ostvario 16 pobeda, ali je bio samo vicešampion.

"Nije mi ponuđen posao. Prosinečki je tek otišao, jeste cajtnot ali bilo bi neukusno. U Zvezdi su svesni da imam važeći ugovor sa FSS prema kojem imam obavezu, i to je otežavajuća okolnost“, rekao je Janković za Sport FM.

Janković važi za jednog od perspektivnijih srpskih trenera, a tokom trenerske karijere radio je samostalno samo u Lokerenu, a kao pomoćik Slavoljubu Muslinu u Zvezdi, Levskom, Metalurgu iz Donjecka i Lokomotivi iz Moskve.

"Kad god se dogodi smena trenera pominjem se ja. Iz poštovanja prema Zvezdinim navijačima, moram da kažem da nije zgodna moja situacija, jer imam posao. Završavam dvogodišnji ciklus sa mladom reprezentacijom, dakle nisam u čistoj situaciji. Nisam slobodan. Još je rano i daleko od bilo kakve realizacije. Zvezda je mnogo više od posla za mene, ali ne mogu da kaže da sam jednom u Zvezdi. Za 15 dana imam odlučujuću utakmicu sa mladom reprezentacijom. Razgovoraćemo kada dođe vreme", istakao je Janković.

Paralelan rad u Zvezdi i mladoj reprezentaciji nije najrealnija opcija, u svakom slučaju sve zavidi od FSS-a.

"FSS je deo cele priče, i eventualni dogovor mora da ide preko Saveza, jer imamo sjajnu saradnju već dve godine. Ukoliko dođe do dogovora on ora biti zajednički. Verovatno postoji mogućnost za takvo rešenje.Videćemo, i ranije je bilo ponuda za posao pa nisam napustio ovaj posao", zaključio je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu