Nova vest
Fudbal

Subota, 18.08.2012.

20:03

Donji Srem bolji od Partizana

Fudbaleri Donjeg Srema napravili su veliko iznenađenje pobedivši Partizan u Novom Sadu 2:1 (2:0) u drugom kolu Jelen Superlige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Golove za novog superligaša koji posle dva kola ima šest bodova postigli su Lovre (autogol) u 26. i Damjanović u 28. minutu, jedini strelac za 'crno-bele' bio je Saša Marković, u 78. minutu.

Igralo se u Novom Sadu, na stadionu Karađorđe.

Vladimir Vermezović je tako 'upisao' i treći poraz u šest utakmica na klupi Partizana a njegova ekipa u prvom poluvremenu delovala je potpuno nemoćno.

Partizan je u Novi Sad stigao bez povređenog kapitena Saše Ilića, Zvonimira Vukića koji je 'na ledu' i Stefana Babovića a mladi Nikola Ninković, iako jedan od boljih u očajnoj ekipi Partizana u prvih 45 minuta, nije mogao da organizuje igru.

Drugo poluvreme bilo je uspešnije za goste ali je utisak posle šest takmičarskih mečeva da Partizan nema igru, da su fudbaleri koji su angažovani tokom leta uglavnom daleko od onoga što bi prvaku države bilo potrebno i da će agresivni i disciplinovani protivnici predstavljati ozbiljan problem ekipi iz Humske.

Vermezović je u Novom Sadu još jednom na poziciju desnog štopera poslao Aleksandra Miljkovića a ovaj pokazao u 28. minutu da taj posao ne obavlja baš lako.

Napad 'crno-belih' bio je potpuno neubedljiv, Stefan Šćepović nije u formi koja ga je dovala do dresa reprezentacije Srbije, Libijac Mohamad Zabija se promašajima i manjkom znanja kandidovao za zvanje potpunog promašaja, mladi Aleksandar Mitrović ostavio je najbolji utisak.

Partizan u četvrtak u Norveškoj igra prvu utakmicu plej ofa za plasman u Ligu Evrope.

U ranije odigranim mečevima Javor je bio ubedljiv protiv Smedereva, a pobede su ostvarili i Vojvodina, Radnički Niš i Sloboda. U petak su remizirali Radnički Kragujevac i Novi Pazar.

Ovako je izgledao tekstualni prenos meča:

Na početku meča se igralo dosta tvrdo, domaći su imali nekoliko šansi, a Josimov je pokušao iz slobodnog udarca sa 35 metara. ’Crno-beli’ su retko dolazili u situaciju da ugroze gol protivnika. Prvu priliku imao je Tomić sa 20 metara, ali lopta je otišla pored gola.

Donji Srem je stigao do vođstva u 26. minutu, nakon prekida lopta je zakačila nekoliko igrača u kaznenom prostoru, poslednji je igrao Lovre, a lopta je završila u mreži golmana Stojkovića.

Domaći su udvostručili prednost samo tri minuta kasnije preko Damjanovića.

Pred kraj poluvremena Ninković pogađa prečku sa 20 metara, lopta se odbija od golmana u korner, posle kojeg je Lovre imao priliku za gol, ali nije uspeo da pokupi loptu sa strane.

Trener Partizana Vladimir Vermezović je ne početku drugog poluvremena napravio prvu izmenu. Umesto Kneževića ušao je Zabija. 'Crno-beli' su krenuli u napad i vezali nekoliko prilika preko Šćepovića, Volkova i Zabije ali je rezultat ostao nepromenjen.

Domaći su u nastavku uglavnom igrali povučeno, čuvali rezultat, a veliku priliku da smanji prednost imao je Zabija. Dobio je loptu od Ninkovića na pet metara, ali je promašio.

Umesto Lovrea je u 76. minutu ušao Saša Marković, koji nakon samo dva minuta na terenu postiže gol i smanjuje prednost.

Partizan nije uspeo da stigne makar do boda ni u samom finišu meča. Domaći golman je nakon ubacivanja Aksentijevića ispustio loptu, a Zabija odbitak poslao pored praznog gola.

Sastavi:

Donji Srem: Starčević, Josimov, Vukobrat, Bukorac, Lakić-Pešić, Košutić, Putničanin, Ćordašić, Damjanović, Tošić, Milutinović
Rezerve: Belić. Petković, Janković, Jeličić, Milekić, Ristov, Jovanović.

Partizan: Stojković, Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov, Lovre (S Marković 76) , Kamara, Knežević (Zabija 46), Tomić, Ninković, S. Šćepović
Rezerve: Petrović, Aškovski, Stanković, S Marković, Jojić, Mitrović, Zabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

308 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu