Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.01.2012.

22:13

Barseloni prednost sa "Bernabea"

Fudbaleri Barselona napravili su preokret i sa 2:1 (0:1) savladali Real Madrid na "Santjago Bernabeu" u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Real je poveo već u 11. minutu pogotkom Kristijana Ronalda, ali je Barselona preokrenula u nastavku preko defanzivaca Karlesa Pujola i Erika Abidala.

Meč su obeležili i brojni prljavi startovi igrača Real Madrida. Tako je Barselona posle 217. zvaničnog "el klasika" izjednačila u međusobnim duelima sa po 86 pobeda. Ovo je Kataloncima bila 9. pobeda u poslednjih 12 duela.

Oba tima igrala su u najjačim sastavima, ali je Žoze Murinjo malo iznenadio rivala stavljanjem zemljaka Pepea u tim, i to na poziciju veznog igrača. Portugalac prema ranijim informacijama nije ni trebalo da igra zbog povrede, već oporavljeni Anhel di Marija. Pep Gvardiola je igrao sa standardnom postavom u polju, dok je na golu bio Pinto, koji je uvek starter u Kup mečevima, pa i protiv Reala.

Posle uvodnih 11 minuta bez gol šansi, Real Madrid je poveo pogotkom Kristijana Ronalda koji je dobio sjajnu loptu od Karima Benzema sa svoje polovine, utrčao u kazneni prostor gde je "biciklicom" zbunio Đerara Pikea, a onda udarcem po zemlji loptu poslao Pintu kroz noge u mrežu.

U nastavku meča Barselona je kontrolisala loptu, kružila oko kaznenog prostora domaćih i pokušavala da pasovima iza leđa odbrane Reala ugrozi gol Ikera Kasiljasa. To su ozbiljno učinili u dva navrata, posle šuteva Aleksisa Sančesa sa leve strane na bližu stativu, ali je Kasiljas sjajno intervenisao.

Real je izdržao pritisak Katalonaca do kraja poluvremena, ali je loše počeo drugo. Već u trećem minutu nastavka igre Barselona je izjednačila posle prekida. Lopta je posle kornera Fabregasa sa leve strane preletela sve igrače na prvoj stativi, ali je na drugu dotrčao kapiten Barse Karles Pujol, pobegao Pepeu i glavom savladao nemoćnog Kasiljasa.

Samo nekoliko minuta kasnije prečka je spasila tim Žozea Murinja. Sesk Fabregas je fenomenalno proigrao Inijestu u kaznenom prostoru, a ovaj je pogodio Ramosa u nogu, da bi lopta na kraju od prečke završila iza gola.

Nekoliko minuta kasnije konačno je i Real zapretio, ali je Karim Benzema glavom pogodio samo stativu. U nastavku meča "kraljevski klub" se okrenuo prljavoj igri. Čim je ušao na teren Mesut Ozil je oštro startovao nad Mesijem, a dok je Argentinac bio na terenu Pepe je namerno zgazio najboljeg fudbalera sveta po ruci.

Samo minut kasnije Barse je mogla da kazni ovo ponašanje rivala, ali je Segio Buskets loptu glavom poslao malo preko stative. Katalonci ipak stižu do preokreta 15 minuta pre kraja. Tokom većeg dela meča nevidljivi Mesi je sjajnom loptom pronapao Erika Abidala iza leđa odbrane Reala, a Francuz je spoljnim delom stopala poslao u dalji ugao gola Reala.

Madriđani su i do kraja meča bili u podređenom položaju, nastavili su da igraju prljavo i u bukvalnom smislu tuku Mesija i ostale igrače Barselone, ali nisu uspeli da ugorze Pinta, pa su Katalonci stekli prednost pred revanš na "Kamp Nou" za sedam dana.

Real Madrid (4-3-3): Kasiljas – Keontrao, Karvaljo, Ramos, Altintop – Pepe (Granero 79'), Alonso, Dijara (Ozil 66') – Iguain (Kaljehon 66'), Ronaldo, Benzema

Barselona (4-3-3): Pinto – Abidanl, Pike, Pujol, Alveš – Inijesta, Buskets, Ćavi (Alkantara 85') – Fabregas (Kuenka 88'), Mesi, Sančes (Adrijano 72')

U prvom meču u sredu, Atletik Bilbao je sa sigurnih 2:0 pobedio Maljorku u prvom meču ova dva tima. Pobedu Bilbao na "San Mamesu" doneli su Fernando Ljorente golom u prvom, i Iker Muniain pogotkom u drugom poluvremenu.

U utorak je Espanjol sa 3:2 savladao niželigaša Mirandes, dok u četvtak igraju lokalni rivali Valensija i Levante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu