Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.11.2010.

14:11

Kup: Prošli Partizan,Voša i Sloboda

U polufinale nacionalnog kupa Srbije, plasirale se ekipe Partizana, Slobode i Vojvodine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana lako su se plasirali u polufinale nacionalnog kupa, protiv jednog od dva najprijatnija iznenađenja nacionalnog kupa, ekipe Sinđelića, savladavši domaćina na ruiniranom "Čairu" sa 4:0. Golove za crno-bele postigli su Šćepović u 17 i 88.minutu, Saša Ilić u 47, i Moreira u 77.minutu. Utakmicu u Nišu, na stadionu koji možda i najbolje prikazuje sve probleme srpskog fudbala, pratilo je preko 6000 gledalaca.

Pre prvog gola, koji je došao nakon dubinskog pasa i odličnog udarca Šćepovića, crno-beli su imali veliku priliku i preko Krstajića, nakon kornera Ilića u 15.minutu. Međutim, najiskusniji igrač Partizana nije dobro reagovao sa 5 metara.

Očajan teren (koga se pribojavao i trener Partizana Stanojević u najavi ove utakmice), onemogućio je tečniju igru, ali je Partizan, uspevao nekako da održava terensku inicijativu, a drugi gol postigao je Ilić na samom startu drugog dela, posle iznenadnog udarca iz kolena sa 20 metara, nakon koga je iznenađeni golman domaćina, ostao "ukopan" na liniji.

Na 0:3 povisio je Moreira, koji je nanizao nekoliko igrača Sinđelića, ušao u kazneni prostor i nakon dve finte gađao, i pogodio supotni desni ugao golmana. Lopta se od stative odbila u gol, a konačnih 0:4 postavio je sve zapaženiji Šćepović u finišu meča, nakon asistencije Petrovića.

Utisak, osim dobre igre Partizana, ostavio je i očajan teren, ruiniran stadion, na kome je nekada "Real sa Nišave" nizao pobede nad velikanima evropskog fudbala, i semafor koji je - u kvaru...

Sloboda Point Sevojno je u utakmici sa najviše golova eliminisala Spartak i ostvarila veliki uspeh plasmanom u polufinale. Na kraju meča u Lučanima 3:2 za "domaćina" koji još uvek ne igra na svom stadionu.

Sloboda je do velike prednosti protiv Spartaka, stigla u poslednja dva minuta prvog poluvremena, kada je postigla 2 gola, preko Gološevca i Šunjevca. Užičani su poveli golom Arsenijevića u 11.minutu, 15 minuta kasnije, izjednačio je najbolji strelac Spartaka, Vojo Ubiparip, a goste iz Subotice potpuno je u igru vratio Nosković golom u 49.minutu. Ipak do kraja je ostalo 3:2, a Sloboda "Poin Sevojno" slavi ulazak među 4 najbolja...

U Novom Sadu, u derbiju ove runde, Vojvodina je ponovo "iskidala nerve" svojim navijačima, i ponovo stigla do rezultata u poslednjim sekundama meča. Za razliku od završnice u Jakovu, kada je "crveno-bele" spasavao Merebašvili i doneo im penale, na stadionu "Karađorđe" gol za prolaz u polufinale doneo je Oumaru u 90.minutu utakmice.

Kompletni parovi:
Sinđelić - Partizan 0:3 (Šćepović 17,Ilić 47, Moreira 77)
Sloboda - Spartak ZV 3:2 (Arsenijević 11, Gološevac 44, Šunjevac 45 - Ubiparip28, Nosković 549)
Vojvodina - Jagodina 1:0 (Oumaru 89)

18 časova:
Crvena zvezda - Teleoptik

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu