Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.11.2010.

23:47

Zvezda traži pojačanja u Flamengu

Igrač sredine terena brazilskog Flamenga iz Rio de Žanejra Rafael Fereira Fransisko Toro nalazi se na listi želja FK Crvene zvezda, prenose “Večernje novosti”.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Toro je ponikao u Fluminenseu, poznat je po odličnom driblingu, a pohvalio ga je i Dejan Rambo Petković.

Ipak, angažovati 24-godišnjeg Toroa neće biti lak zadatak jer je 24-godišnjak postao slobodan igrač i na meti je mnogih timova iz Brazila – Botafoga, Kruzeira, Portugeze...

Flamengo je Toroa kupio 2006. godine, ali se on nije najbolje snašao. Zbog odličnih fizičkih predispozicija i delovanja u oba pravca, vraćen je na mesto zadnjeg veznog igrača gde je iskazao i organizatorske sposobnosti, ali postao 2008. godine najbolji “kradljivac lopti”.

Prošle godine je sa Dejanom Petkovićem osvojio brazilsku Seriju A uglavnom menjajući Klebersona i Maldonada. Toro je za pet godina odigrao 157 mečeva postigavši skromnih šest golova. Pošto nije više želeo epizodnu ulogu na Marakani, kao i igranje na poziciji zadnjeg veznog, napustio je klub iako mu je nuđen novi ugovor.

Kako navode “Večernje novosti”, postoje veliki izgledi da dođu bar dva nova stranca, što znači da će neki inostrani fudbaleri morati da napuste ‘crveno-bele’. Zvezda trenutno ima petoricu stranaca: Brazilce Kadua i Savija, Lija Adija i Isaha iz Gane i Marka Vešovića iz Crne Gore, koji je u procesu dobijanja i srpskog državljanstva. S obzirom na to da postoje veliki izgledi da dođu bar dva nova stranca, jedan ili dvojica moraće da potraže novu sredinu.

Ukoliko dovede Toroa, pišu “Novosti”, postoji mogućnost da na pozajmicu na godinu dana iz Flamenga dođe i napadač Dijego Maurisio (19), mladi reprezentativac Brazila. On je izdanak škole Flamenga, klasična je “devetka” (184 cm), ova sezona mu je debitantska, ali pored Dioga, Dejvida i Via Bajana nema dovoljnu minutažu, pa u klubu smatraju da bi bilo dobro da ode na pozajmicu. Pitanje je hoće li Flamengo izabrati baš Zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu