Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.10.2010.

18:19

EURO: Italija - Srbija (20.50h)

Fudbaleri Srbije u utorak od 20.50 časova gostuju reprezentaciji Italije u četvrtom kolu grupe C kvalifikacija za EURO 2012.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Beli orlovi” su u petak neočekivano poraženi od Estonije (3:1) na debiju selektora Valdimira Petrovića, pa je pobeda protiv “azura” prioritet.

Srbija iz prva tri meča ima samo četiri boda, tri manje od Italijana koji su uoči vikenda takođe razočarali remiziravši bez golova u Belfastu protiv Severne Irske.

Posle očajnog izdanja i najtežeg poraza na domaćem terenu, reprezentativci Srbije žele da se iskupe iako im je protivnik favorit grupe i selekcija koja je jedna od najboljih kada se igraju kvalifikacije.

Kapiten Srbije Dejan Stanković, koji na Apeninima igra od 1998. godine, izjavio je da naš tim ima šanse protiv Italije, ukoliko bude igrao žestoko i bez kalkulacija.

"Mi smo reprezentacija jednog ponosnog naroda. Ukoliko utakmici pridjemo žestoko i uz pobednički mentalitet, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu", rekao je Stanković italijanskim novinarima.



Stanković je istakao da je poznavanje italijanskih igrača "važno oružje" u predstojećem meču.

"Moji saigrači dobro poznaju Italijane i svesni su njihovih kvaliteta. Moramo da budemo veoma oprezni", dodao je Stanković.

Kapiten srpskog tima dodao je da će izabranici Vladimira Petrovića Pižona pokušati da iznenade Italiju na njenom terenu.

"Iako igramo kao gosti, spremni smo za meč sa Italijanima i pokušaćemo da iskoristimo i kaznimo svaku njihovu grešku", rekao je Stanković.

Fudbaler koji od ove sezone igra u Italiji, prvotimac Juventusa Miloš Krasić kaže da “azuri” nisu bolji od Srbije, ni individualno, ni timski.

"Svestan sam koliko smo razočarali zbog poraza od Estonije u Beogradu. Taj poraz, ipak, ne može da ospori činjenicu da ova reprezentacija ima kvalitet. Treba samo da se konsolidujemo i psihološki vratimo na nivo koji smo imali u prethodnim kvalifikacijama", rekao je Krasić. 



Zoran Tošić
je naglasio da je ključi faktor pred utakmicu sa Italijanima povratak samopouzdanja poljuljanog u porazu protiv Estonije.

"Ono što je bilo, treba da ostane iza nas. Pred utakmicu protiv Italije ne bi smelo da se priča o Estoniji, šta god da nam se dogodilo. Treba da podignemo glavu, da opet počnemo da verujemo u sebe i na teren izadjemo ubeđeni da možemo do pobede. Čak ni favorit kakav je Italija ne bi smela da nas uplaši", poručio je Tošić.

Štoper naše reprezentacije Aleksandar Luković, strelac autogola u Beogradu, istakao je da predstojeća utakmica budi najveći motiv u igračima, iako po mnogima, derbi u Italiji dolazi u nevreme.

"Nismo zaboravili da igramo fudbal", poručio je kratko štoper "orlova".



Reprezentativci Italije pred meč sa Srbijom pribojavaju se Miloša Krasića, selektor Prandeli upozorava na "ranjenu ekipu" koja je uvek najopasnija.

Italija će se Srbije suprotstaviti bez jednog od glavniz orfanizatora igre, fudbalera Rome Danijela De Rosija. Bivši trener Fiorentine odabrao je tim sa kojim će pokušati da savlada "Bele orlove". 

Italija: Viviano - Zambrotta, Bonući, Kjelini, Krišito - Mauri, Palombo, Pirlo, Markizio - Kasano, Pacini.

Još nije poznato da li će Javni servis prenostiri duelsa "Marasija".

Italija je tri puta bila rival našem nacionalnom timu od raspada SFRJ, a sva tri meča završena su bez pobednika. 



EURO 2012, kvalifikacije – Grupa C:

16.00h Farska Ostrva - Severna Irska
20.30h Estonija - Slovenija
20.50h Italija - Srbija

Tabela:
1. Italija.................................3 2 1 0 7:1 7
2. Estonija............................3 2 0 1 6:4 6
3. Severna Irska..................2 1 1 0 1:0 4
4. Srbija................................3 1 1 1 5:4 4
5. Slovenija..........................3 1 1 1 6:3 4
6. Farska Ostrva...............4 0 0 4 2:15 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu