Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.08.2010.

18:02

Gigs: "Želim da treniram Junajted"

Legenda Mančester junajteda Rajan Gigs ponovio je ono o čemu se često pričalo poslednjih sezona, da želi da nasledi Aleksa Fergusona na klupi "crvenih đavola".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Heroj "Old Traforda", koji je u klubu od 1990. godine, istakao je takođe da bi želeo da trenira i reprezentaciju Velsa kada završi karijeru.

Krilni igrač debitovao je za Junajted sa 17 godina 1991. godine i od tada odigrao 839 utakmica, te postigao 156 golova, a ukoliko počne da radi kao trener sa Fergusonom, nastavio bi tradiciju igrača sa "Teatra snova".

Pre njega posle igranja za Mančester junajted treneri su postali Stiv Brus, Mark Hjuz, Roj Kin i Brajan Robson, a Gigsov dugogodišnji saigrač Ole Gunar Solskjer trenutno je trener rezervi "crvenih đavola".

Velšanin je odavno vođa ovoga tima, a poslednjih sezona Ferguson često donosi odluke na terenu uz savetovanje sa Gigsom.

"Moj cilj je da budem trener ili Mančester junajteda ili Velsa. Šta ću tačno da radim u budućnosti znaću tek kada završim karijru. Fudbal je bitan deo mog života i teško je u kasnim tridesetim jednostavno prestati baviti se tim. Iako to donosi mnogo stresa, mislim da mnogi igrači koji postanu menadžeri uživaju u tome", istakao je 36-godišnji Gigs.

Gigs će u novembru sa napuni 37 godina ali još uvek ne razmišlja o penzionisanju.

"20 godina igram za Junajted. Nikada niste sigurni kada ćete videti vrata, jednostavno je tako".

Gigs je sa Mančester junajtedom osvojio 11 titula u Premijer ligi i dva puta trijumfovao uz Ligi šampiona. Ukupno je osvojio 31 odličje u svim takmičenjima. Za reprezentaciju Velsa igrao je 64 puta i postigao 12 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu