Nova vest
Fudbal

Subota, 14.08.2010.

22:44

Anderleht silan pred Partizan

Rival Partizana u plejofu za Ligu šampiona, belgijski šampion Anderleht pobedio je sa 4:0 Žerminal Beršot u 3. kolu šampionata.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle ranog vođstva u četvrtom minutu preko Busufe, tim iz Brisela je meč rešio u poslednjih 20 minuta golovima Suaresa, De Šutera i Polaka.

Prvi put ove sezone, trener Ariel Jakobs meč je počeo sa talentovanim Romeluom Lukakuom u napadu u tandemu sa Jonatanom Legerom.

Već u četvrtom minutu Lukaku je bio u gol odličnoj prilici, ali je oboren na ivici kaznenog prostora. Slobdan udarac sjajno je izveo Mbark Busufa ne ostavivši Pačkovskom ni najmanju šansu da interveniše.

Nekoliko minuta kasnije Busufa je ponovo bio u prilici, ali je golman Žerminala loptu izbacio u korner. Gosti su prvi put zapretili tek u finišu poluvremena preko bivšeg igrača "ljubičasto-belih" Barta Gora. Lopta je do njega došla posle igranja glavom Kagelmahera, ali je njegov šut završio pored gola odbivši se od golmana Silvija Protoa.

Na poluvremenu Jakobs je napravio prvu izmenu i umesto Legera uveo Brazilca Kanua. Domaći su nastavili da pritiskaju odbranu gostiju i konačno u 69. minutu uspeli da dupliraju vođstvo. Lotu je glavom odbio Lukaku, ona je došla do Argentinca Matiasa Suaresa koji ju je poslao u mrežu.

Samo tri minute kasnije Tom De Šuter, koji je tek ušao u igru, definitivno je rešio meč. Busufa je perfektno centrirao, a De Šuter savladao Pačkovskog. Deset minuta pre kraja Anderleht je potobio Žerminal golom Jana Polaka glavom, posle novog centaršuta sjajnog Busufe, ovaj put iz kornera.

Anderleht je zabeležio drugu pobedu u ligi, pa se sada okreće dvomeču sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Belgijanci već u sredu gostuju u Beogradu, a meč na stadionu "crno-belih" počinje u 20.40 časova. Revanš je sedam dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu