Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.07.2010.

22:34

LŠ: Samo Dinamo ubedljiv

Počelo je treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a u prvih šest utakmica pobede su zabeležili samo kijevski Dinamo i belgijski Anderleht.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ukrajinci su sa ubedljivih 3:0 savladali Gent za koji je branio Bojan Jorgačević, dok je Anderleht sa 3:1 dobio Nju Seints u Velsu.

Dobar rezultat ostvario je Salcburg koji je bio na korak od pobede na Kipru (1:0). Austrijanci su vodili sve do 90. minuta protiv Omonije našeg Dragoslava Jevrića.

Identičnim rezultatom završen je dvoboj Liteksa i slovečke Žiline u Loveču, dok je minimalnu pobedu zabeležila Sparta u Pragu protiv poljskog Leha. Golova nije bilo samo u duelu Uniree i Zenita. Ostali mečevi igraju se u sredu kada Partizan dočekuje HJK Helsinki.

Jedini tim koji je skoro obezbedio plasman u četvrtu rundu je Dinamo iz Kijeva. Ukrajinci su dugo lomili otpor Genta čiju je mrežu solidno branio Jorgačević. Posle gola Jermolenka u 19. minutu, domaćini nisu uspevali da nadigraju belgijskog vicešampiona.

Ipak, u poslednjih deset minuta gosti su posustali i skoro izgubili šanse za dalji plasman. U 80. minutu Andrej Ševčenko je smanjo pritisak na svoj tim, a ubedljivu pobedu doneo je Zozolja u poslednjim sekundama meča.

Sparta se dugo mučila u Pragu ali je na kraju ipak uspela da zabeleži minimalnu pobedu protiv Leha. Poljaci su odolevali sve do 76. minuta kada je Brebec kočano savladao gostujućeg golmana.

Red Bul Salcburg poveo je u Nikoziji već u osmom minutu preko Zaratea. Bili su gosti iz Austrije mnogo bolji od Kiprana tokom većeg dela meča, ali iskusni Lomana Trezor Lualua u poslednjim trenucima meča uspeo da izjednači rezultata za ekipu za koju je branio nekadašnji reprezentativac Jevrić.

Šampion Belgije Anderleht već je u prvih 20 minuta meča u Velsu napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtu fazu kvalifikacija. Vodili su igrači iz Brisela sa 2:0 u Velsu do 52. minuta kada je Džons vratio nadu domaćima. Prethodno su strelci bili Saša Klještan u sedmom i Legear u 18. minutu. Ipak, sigurnu pobedu potvrdio je Suares u 73. minutu.

Veliku šansu da odradi pola polsa propustio je ruski Zenit. Ekipa iz Sankt Peretburga gostovala je rumunskoj Unirei iz Urzićenija, ali nije uspelda da slavi i pored toga što su domačini od 36. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Panduretua.

Parovi trećeg kola kvalifikacija za LŠ:

Utorak:
Omonija (Kipar) – Salcburg (Austrija) 1:1 (0:1)
Lualua 90 - Zarate 8
Liteks Loveč (Bugarska) – Žilina (Slovačka) 1:1 (0:0)
Tom 79 - Majtan 65
Dinamo Kijev (Ukrajina) – Gent (Belgija) 3:0 (1:0)
Jermolenko 19, Ševčenko 80, Zozolja 90
Sparta Prag (Češka)Leh Poznanj (Poljska) 1:0 (0:0)
Brebec 76
Nju Seints (Vels) – Anderleht (Belgija) 1:3 (0:2)
Džons 52 - Klještan 7, Leger 18, Suares 73
Unirea (Rumunija) – Zenit (Rusija) 0:0

Sreda:
18:00 Aktobe (Kazahstan) – Apoel Tel Aviv (Izrael)
18:00 BATE Borisov (Belorusija) – Kopenhagen (Danska)
19:00 Šerif (Moldavija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska)
20:00 Debrecen (Mađarska) – Bazel (Švajcarska)
20:15 Jang Bojs (Švajcarska) – Fenerbahče (Turska)
20:45 AIK (Švedska)Rozenborg (Norveška)
20:45 Partizan (Srbija) – HJK Helsinki (Finska)
20:45 Ajaks (Holandija) – PAOK (Grčka)
20:45 Braga (Portugal) – Seltik (Škotska)

Revanš mečevi su na programu 3. i 4. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu