Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.04.2010.

23:08

LE: Atletiko - Liverpul (21.05 B92)

U četvrtak su na programu prve polufinalne utakmice Lige Evrope u kojima se u Madridu sastaju Ateltiko i Liverpul (prenos na B92), a u Hamburgu gostuje Fulam.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Fudbaleri Liverpula doptovali su u Madrid koristeći tri prevozna sredstva: autobus, voz i avion. U ekipi Rafe Benitesa neće biti najboljeg strelca Fernanda Toresa, a Atletiku će nedostajati Serhio Aguero. I fudbaleri Fulama nisu mogli da odlete za Hamburg, ali su spremni da naprave iznenađenje na stadionu na kome će se odigrati finale Lige Evrope.

Na stadionu Visente Kalderon u prvom polufinalnom meču Lige Evrope Atletiko dočekuje Liverpul, a ovaj meč možete gledati u direktnom prenosu na televiziji B92.

“Morate naći pozitivne stvari kada se nađete u ovakvoj situaciji i od vitalnog je značaja da se igrači drže zajedno. Naravno da nije idelno što smo doputovali u Madrid autobusom, vozom, jednostavnije je putovati avionom, ali nikad se ne zna, možda ova situcija nama donese neku korist“, izjavio je menadžer Liverpula Rafael Benites.

Španski stručnjak kaže da su igrači umorni od puta ali da će svi koji su doputovali u Madrid biti spremni za meč.

“Igrači pozitivno razmišljaju pred meč sa Atletikom, iako su malo umorni, ali na meni je da ih pripremim da kada istrče na teren budu maksimalno spremni“, dodao je Benites.

“Atletiko igra veoma dobro ovog proleća u Evropi i biće teško salvadati ih na njihovom stadionu. Igraju napadački, imaju sjajne ofanzivne fudbalere i teško je ne primiti gol kada gostujete na Visente Kalderonu, ali ja verujem u sposobnosti svojih odbrambenih fudbalera“, zaključio je Rafa Benites.

Atletiko Madrid igra veoma promenljivo ove sezone u španskoj Primeri, ali i dalje se bori za mesto koje će im i sledeće sezone omogućiti evropske utakmice.

“Igramo promenljivo u domaćem prvenstvu, ali ovog proleća u Evropi igramo veoma uspešno i želimo da napravmo korak dalje, a to je finale“, izjavio je trener Atletika Kike Sančes Flores.

Trener Ateltika smatra da će pobednik dvomeča odlučivati na Enfildu, i da nijedan pozitivan rezultat u prvom meči njegovom timu ne može da garantuje prolaz u finale.

“Smatram da nijedan pozitivan rezultat, koji eventualno ostvarimo u prvoj utalmici na našem stadionu, ne može da nam obezbedi miran put na revenš u Liverpulu. Enfild je uvek “negostoljubiv“, a Liverpul je tim koji se nikada ne predaje, i svakako očekujem dve fantastične utakmice. Šanse su 50-50, a mi moramo da odigramo najbolje što umemo da bi se našli u finalu“, zaključio je Kike Sančes Flores.

Kapiten Atletika Antonio Lopes ne brine što je njegov tim na poslednjih deset utakmica na svom stadionu slavio samo dva puta.

“Naši rezultati u poslednjim par meseci, naročito u prvenstvu, nisu ohrabrujući, ali Liga Evrope je posebno takmičenje. Mi smo poslednjih par dana potpuno posvećeni utakmici sa Liverpulom, biće neizvesno, ali spremni smo“, izajvio je Antonio Lopes.

Na svom stadionu svaki tim želi da slavi. Znamo da će biti teško, ali mi ćemo se potruditi da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže na meču“, zaključio je kapiten Atletika.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Hamburg i još jedan engleski klub, londonski Fulam. Finalni meč Lige Evrope na programu je 12. maja upravo na stadionu Hamburga.

Defanzivac Hamburga Denis Aoga kaže da njegov tim neće potceniti ekipu i igrače Fulama.

“Svako ko igra u polufinalu svestan je koliko poraz može biti bolan. Za nas nema veće motivacije da se stignemo do finala, posebno jer se ona igra na našem stadionu“, rekao je Aogo.

“Fulam ima kvalitetan tim, u napadu su posebno opasni Bobi Zamora i Demijan Daf, tako da ćemo biti oprezni. Engleski klubovi igraju slično, fizički su jaki i igraju agresivno. Znamo šta nas očekuje“, zaključio je Aogo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu