Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.04.2010.

22:10

PAO prekinuo vladavinu Olimpijakosa

Fudbaleri Panatinaikosa osvojili su titulu prvaka Grčke, pošto su na svom terenu savladali ekipu Iraklisa rezultatom 2:0.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Zeleni’ su tako, kolo pre kraja takmičenja, sačuvali šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Olimpijakos. Pogotke za Panatinaikos postigli su Đibril Sise u prvom i Sotiris Ninis u 45. minutu. Meč sa Irklisom odigran je na stadionu OAKA u Atini pred 60.000 gledalaca, koji su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka počeli sa velikim slavljem.

Atinskim klubu to je prva titula nacionalnog šampiona u poslednjih šest godina, čime su prekinuli dominaciju gradskog rivala Olimpijakosa, koji je od sezone 1996/97 osvojio čak 12 titula. Sa druge strane, Panatinaikosu je to ukupno 20. titula prvaka Grčke.



Novi prvak Grčke ima priliku i da se okiti osmom "duplom krunom", pošto se u finalu nacionalnog Kupa, 24. aprila, sastaje sa solunskim Arisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu