Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.03.2010.

22:30

LP: Heres 'otkinuo' bodove Sevilji

U vanrednom, 28. po redu kolu španske Primere Sporting je pobedio Deportivo 2:1 u nadoknadi igre, dok je Sevilja remizirala sa Heresom 1:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ostali mečevi 28. kola igraće se u sredu i četvrtak, a derbija neće biti. Lider Primere Real u četvrtak gostuje Hetafeu u predgrađu Madrida, dok Barselona, koja ima isti broj bodova, u sredu dočekuje Osasunu.

U Hihonu su gosti u vrlo napetom meču bez igrača ostali već u 11. minutu, nakon što je Aransubia dobio direktni crveni karton posle oštrog starta nad Bilićem. Pogotak za goste postigao je upravo Bilić na isteku pola sata igre posle dodavanja Kuevasa. Uprkos tome što su imali igrača više, fudbaleri Sportinga nisu igrali naročito dobro, tako da Deportivo ipak izjednačuje u 65. minutu preko Adrijana, kome je asistirao Serhio. Posle pogotka, gosti počinju da igraju nešto ofanzivnije, ali bez rezultata.

Sve lađe tima iz La Korunje potonule su pošto je Lopo faulirao Kikea Matea u šesnaestercu u 93. minutu, dok je sa bele tačke bio siguran Dijego Kastro, koji tako domaćinu donosi sva tri boda. Sevilja je na Ramon Sančes Pishuanu povela golom Fredija Kanutea iz jedanaesterca u 63. minutu, nakon što je Keita srušio Adrijana u kaznenom prostoru, ali je bod poslednjeplasiranom Heresu doneo Đoda u 90. minutu na asistenciju Marija Bermeha. Srpski reprezentativac Ivica Dragutinović odigrao je ceo meč za Sevilju. Tim iz Andaluzije u prošlom kolu je prepustio Majorci četvrtu poziciju na tabeli, a ekipa sa Baleara sada ima šansu da trijumfom u Santanderu stekne četiri boda prednosti.

Na Sančes Pishuanu Sevilja je igrala solidno i vodila protiv Heresa od 60. minuta, kada je Kanute pogodio penal, ali su gosti uspeli da iščupaju bod u nadoknadi vremena pogotkom Giode.

U sredu će Barselona na Kamp Nou dočekati Osasunu, 13. tim na tabeli. Trener katalonskog kluba Pep Gvardiola izjavio je da računa na pobedu i da se ne brine mnogo oko toga ko je prvi na tabeli.

"Sve te senzacionalističke priče o tome ko je prvi meni su smešne. Ako je Real prvi, to je zato što su u dosadašnjem delu sezone uradili nešto bolje od nas, dali su više golova i slično. Ovde nije reč o neprijateljstvu. Računam na pobedu protiv Osasune, a borba za titulu tek počinje", rekao je Gvardiola.

Pored Barselone, u sredu igra i trećeplasirana Valensija, koja će ugostiti petnaestoplasiranu Malagu. Ukoliko pobede, "slepi miševi" će se učvrstiti na trećoj poziciji.

Lider Real će u četvrtak gostovati u predgrađu Madrida Hetafeu, a Madriđanima je pobeda, posle ispadanja iz Lige šampiona, očajnički potrebna, ne bi li se održali na prvoj poziciji barem do El klasika, koji se igra 11. aprila na Santijago Bernabeu.

Raspored mečeva 28. kola:

Utorak

Sporting - Deportivo 2:1
Sevilja - Heres 1:1

Sreda:

Almerija - Saragosa
Tenerife - Viljareal
Barselona - Osasuna
Rasing - Majorka
Valjadolid - Espanjol
Valensija - Malaga

Četvrtak:

Hetafe - Real
Atletiko - Bilbao

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu