Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.02.2010.

22:45

Minimalna prednost Bajerna i Porta

Bajern je pobedio Fiorentinu sa 2:1, a Porto je istim rezultatom bio bolji od Arsenala u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Minhenu je Bajern poveo golom Robena iz penala, izjednačio je Kreldrup, a prednost Bavarcima pred revanš doneo je Klose iz očigledne ofsajd pozicije. I u Portugalu je domaćin bio uspešniji, a kod oba gola Porta (Varela i Falkao) glavni krivac bio je golman Arsenala Fabijanski. Pogodak za ‘tobdžije’ dao je Kembel. Revanš mečevi igraju se devetog marta.

Bajern - Fiorentina 2:1 (1:0)

U prvom poluvremenu Fiorentina je bila ravnopravan rival Bajernu u Minhenu, iako se na osnovu trenutne forme pretpostavljalo da će Bavarci dominirati od samog starta. Iako oslabljena neigranjem Mutua, ‘Viola’ je stvorila nekoliko solidnih prilika, a najbolju je propustio Natali posle smušene reakcije golmana domaćih Buta.

I Bajern je imao nekoliko solidnih pokušaja, pre svih Riberi, a u završnici je uspeo i da povede. Riberi je srušen u kaznenom prostoru, a Gomez je neposredno posle toga postigao gol koji je sudija poništi dosudivši penal. Srećom po sudiju Toma Heninga Ovreba, koji bezarložno nije pustio prednost, Arjen Roben je bio precizan i pogodio je donji levi ugao za vođstvo tima Luja van Gala.

Fiorentina se nije predavala i već u 50. minutu uspeva da izjednači, mada se mora priznati uz dosta sreće. Lopta je posle kornera pogodila Jovetića u cevanicu i odbila se do neobjašnjivo usamljenog Pera Kreldrupa na 2m od gola, koji iz blizine pogađa za 1:1.

Bavarci su imali nekoliko dobrih prilika posle toga, a u potpunosti su preuzeli kontrolu nakon više nego diskutabilnog isključenja Gobija u 74. minutu.

Oduševljenje na Alijanc areni bilo je neopisivo u 89. minutu, kada Miroslav Klose daje pobednosni gol. Sa sigurnošću se može reći da je Fiorentina neverovatno oštećena jer je pogodak postignut iz evidentne ofsajd pozicije. Frej je odbranio udarac Robena, a Olić je glavom dodao do Klosea, koji sa 5m neometan postiže gol.

Porto - Arsenal 2:1 (1:1)

Na stadionu ’Dragao’ Porto je bolje počeo meč, ali je Hulk u trećem minutu propustio izglednu priliku. Ipak, u 11. minutu domaći stižu do vođstva golom Silvestera Varele posle katastrofalne greške golmana Lukaša Fabijanskog – 25-godišnji Varela je loše centirirao, po zemlji i pravo u Fabijanskog, ali se poljskom čuvaru mreže lopta izmigoljila i završila u mreži.

Arsenal je potom zaigrao bolje i Bentner je propustio šansu posle kontre. Ipak, već u 19. minutu ’tobdžije’ izjednačuju rezultat – odbrana Porta nije na pravi način izbila loptu u polje posle kornera, Rosicki je centrirao, a Sol Kembel je glavom poslao loptu iza leđa Heltona.

Do kraja poluvremena golmani su popravili utisak – Helton je u dva navrata sjajno intervenisao posle udaraca Bentnera i Rosickog, a Fabijanski se odbranivši udarac Mikaelu delimično iskupio za kiks kod prvog pogotka domaćih.

Međutim, Fabijanski je definitivno postao tragičar u 51. minutu kada je uzrokovao indirekt uhvativši loptu nakon što mu je Kembel prosledio nogom. Porto je brzo izveo prekid, a Radamel Falkao, letošnje pojačanje iz River Plate, pogađa gol za novu prednost domaćih.

Porto je bio zadovoljan prednošću 2:1, mada je Hulk propustio šansu da stvori timu još veći suficit pred revanš. Najbolju šansu za izjednačenje Arsenal je imao u nadoknadi vremena, kada je Rolando u poslednjem trenutku startovao na Fabregasa i sprečio ga da uputi udarac ka golu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu