Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.02.2010.

22:44

Preokret Junajteda, minimalac Liona

Mančester junajted pobedio je u gostima Milan 3:2 (1:1), a Lion na svom terenu Real 1:0 (0:0), u prvim mečevima osmine finala LŠ.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Milan je bio bolji od Junajteda u prvih 45 minuta, poveo je golom Ronaldinja, ali je Skols uz mnogo sreće izjednačio. U drugom delu dominirali su gosti, a svoj šou imao je Runi koji je sa dva gola glavom doneo veliku prednost Englezima. Milan je prelepim golom Sedorfa smanjio na 3:2 pred revanš. Lion je u drugom meču bio mnogo bolji od Reala i slavio golom Makuna u 47. minutu meča.

Liga šampiona, osmina finala:
Milan – Mančester junajted 2:3 (1:1)
Ronaldinjo 3, Sedorf 85 – Skols 36, Runi 67, 75
Lion – Real Madrid 1:0 (0:0)
Makun 47

sreda:
20:45h Porto (Portugal) – Arsenal (Engleska)
20:45h Bajern (Nemačka) – Fiorentina (Italija)

Milan – Mančester junajted 2:3 (1:1)

Već u trećem minutu, Ronaldinjo šutem sa 12-13 metara, uz pomoć Kerika, dovodi 'rosonere' u prednost posle prve prilike na utakmici. Tri minute kasnije Ronaldinjo je ponovo bio blizu pogotka. Pato mu je dao loptu na levu stranu, Brazilac je šutirao po zemlji ali je Van Der Sar bio dobro postavljen pa je sprečio katastrofu svog tima.

U desetom minutu Milan je stvorio novu gol šansu. Odlično se do šesnaesterca probio Tijago Silva koji je onda sjajno asistirao Antoniniju iza odbrane Junajteda, ali je mladi Italijan, posle dobrog driblinga, šutirao pored stative. Sve tri šanse Milana stvorene su po levoj strani.

U odličnoj prilici u 18. minutu bio je Ronaldinjo, Brazilac je imao jedan na jedan situaciju sa Ferdinandom, defanzivac Junajteda je zakačio po nozi Ronaldinja na pola metra ispred šesnaesterca, ali sudija nije svirao prekršaj za Milan.

Posle dvadesetak minuta igre bez ozbiljnije šanse Mančester junajted u 36. minutu stiže do prvog gola protiv Milana na 'San Siru' u istoriji. 'Crveni đavoli' su četvrti put na meču probili po desnoj strani, Flečer je ubacio loptu u sredinu, Pol Skols je pokušao da zahvati loptu desnom nogom, promašio ju je, ali ga je on pogodila u levu nogu i odbila se od stative u gol Dide za 1:1.

U drugom poluvremenu ponovo Milan stiže do prve šanse. Lopta je posle centaršuta sa leve strane pala između Evensa i Evre odakle je usamljeni Pato glavom šutirao preko gola. Novu šansu za Milan stvorio je Pirlo koji je sjajno izveo slobodan udarac, iznenadio sve ali ne i Van Der Sara koji je loptu poslao u korner. U narednih 15ak minuta nije bilo ozbiljnijih šansi, a najaktivniji je bio Vejn Runi čiji su šutevi ipak bili preslabi da bi se savladao Dida.

Ipak, najbolji igrač Junajteda je u 66. minutu na maestralan način glavom savladao Brazilca posle centaršuta Valensije, ponovo sa desne strane. Vaza je svoju inspirativnu igru u nastavku meča potvrdio još jednim golom glavom u 75. minutu, kada se sjajno iskrao poslednjoj liniji Milana i na divan centaršut Flečera poslao loptu iza leđa skamenjenog Dide.

Igrači domaćeg tima su do kraja ipak uspeli da smanje zaostatak zahvaljujući spektakularnim potezima Ronaldinja i Klarensa Sedorfa u 85. minutu. Brazilac je ponovo prošao po levoj strani, pored dva igrača gurnuo loptu na sedam metara gde je bio iskusni Holanđanin koji je petom savladao svog zemljaka za 3:2. U napetoj završnici utakmice Majkl Kerik dobio je drugi žuti karton pošto je sklonio loptu posle faula nad Patom.

Junajted je u poslednja četiri dvomeča eliminisan od Milana, a do ove utakmice nije postigao ni jedan gol 'rosonerima' na 'San Siru'.

Lion – Real Madrid 1:0 (0:0)

Iako je Real bio blagi favorit pred gostovanje Lionu, domaći Olimpik je dominirao u prvih 45 minuta stvorivši desetak šansi, ali su napadači francuske ekipe čak devet puta šutirali van okvira gola. Najbolju priliku imao je u 41. minutu Delgado koji je pogodio stativu. Real je s druge strane samo jednom šutirao, ali je udarac Granera bio izblokiran. U 35. minutu Marselo je dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti revanš u Madridu.

Zbog slabije igre zadnje linije Pelegrini je već na poluvremenu napravio prvu izmenu. Umesto Marsela u igru je ušao Ezekiel Garaj. Ali, već u 47. minutu Lion konačno postiže gol preko Žana Makuna spektakularnim udarcem sa 25 metara. Dva minuta kasnije i Real je konačno zapretio, ali je šut Kake zaustavio Ljoris.

Nastavak meča doneo je otvoreniju igru Reala koji su igrači Liona koristili za brze kontre, ali Lisandro Lopez, Miralem Pjanić nisu uspeli da savladaju Kasiljasa. U 64. minutu Iguain je izašao iz igre, a zamenio ga je Karim Benzema, koji je svoju karijeru počeo upravo na 'Žerlanu'.

Ni ova izmena nije donela veći preokret u igri Reala, a centralne firuge na terenu bili su i dalje igrači Liona. Do kraja utakmice Real je u nekoliko navrata pokušao da izbori remi, ali šutevi Kake, Ramosa i Granera nisu dali rezultat.

Revanš mečevi ova dva para osmine finala igraju se 10. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu