Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2009.

12:38

Selekcija Srbije u četvrtom šeširu

Fudbalska reprezentacija Srbije nalaziće se u četvrtom šeširu na žrebu za Mundijal u Južnoj Africi, koji će u petak biti održan u Kejptaunu, saopštila je FIFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Svetska fudbalska federacija objavila je spisak svih šešira, a pored Srbije u četvrtom šeširu nalaze se evropske selekcije Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Slovačka, Slovenija i Švajcarska. U prvom šeširu nalaze se nosioci grupa Brazil, Španija, Italija, Nemačka, Argentina, Engleska, Holandija i domaćin SP Južna Afrika.

Prema pravilima žreba, Južna Afrika će, kao domaćin, automatski biti svrstana u Grupu A, dok će ostali nosioci biće svrstani od Grupe B do Grupe H.

FIFA je odredila da samo nosioci grupa budu u prvom šeširu, dok su ostale reprezentacije raspoređene u ostala tri šešira, uglavnom po geografskoj pripadnosti, kako bi se izbegli dueli zemalja sa istog kontinenta.

Raspored šešira za žreb:

prvi šešir: Brazil, Španija, Italija, Nemačka, Argentina, Engleska, Holandija, Južna Afrika;
drugi šešir: Australija, Japan, Južna Koreja, Severna Koreja, Honduras, Meksiko, SAD i Novi Zeland;
treći šešir: Alžir, Kamerun, Obala Slonovače, Gana, Nigerija, Čile, Paragvaj i Urugvaj;
četvrti šešir: Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija i Švajcarska.

Žreb za Svetsko Prvenstvo,koje se igra od 11. juna do 11. jula 2010. godine, biće obavljen u petak u Kejptaunu, od 18 časova po našem vremenu.

Prvi favoriti Brazil i Španija, Srbija 12.

Žreb za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi održaće se u petak, a dva dana ranije, na listi najpoznatije svetske kladionice Viljem Hil, najveće šanse za osvajanje titule na predstojećem Mundijalu imaju Španija i Brazil, dok selekcija Srbija, sa kvotom 67, deli 12. mesto sa reprezentacijama Kameruna, Paragvaja i Gane.

Kvota na trijumf Španije i Brazila iznosi 5,50, a potom slede reprezentacija Engleske, sa kvotom sedam i Argentina, kojoj je određena kvota devet.

Potom sledi Nemačka, koja ima kvotu 13, a odmah iza su reprezentacije Italije, Francuske, Holandije i Portugala sa kvotom 15. Najveći favorit među afričkim selekcijama je reprezentacija Obale Slonovače sa kvotom 21.

Prema mišljenju kladionice Viljem Hil, najmanje šanse za osvajanje Svetskog prvenstva imaju reprezentacije Novog Zelanda, Hondurasa i Severne Koreje, pošto te selekcije imaju kvotu od 501.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

246 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu