Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.10.2009.

18:26

Preokret Rome, kiks Sampdorije

Fudbaleri Sampdorije propustili su priliku da preuzmu vodeći poziciju u italijanskoj Seriji A, pošto su u Đenovi igrali nerešeno sa Parmom 1:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Roma je protiv Atalante (2:1) uspela da preokrene rezultati i stigne do trećeg trijumfa u sezoni.Đenoa je bila ubedljiva na gostovanju u Bolonji 3:1,dok je ekipa Kijeva,takođe kao gost, na Sardiniji savladala Kaljari sa 1:2. Atalanta i Milan igrali su nerešeno 1:1,dok su Fjorentina i Lacio u Firenci igrali bez golova,a istim rezultatom je završen i duel Sijena-Livorno.

Sampdorija je imala priliku da, trijumfom na domaćem terenu u duelu sa Parmom, pretekne Inter i postane vodeća ekipa italijanskog šampionata posle sedam odigranih kola, bez obzira na rezultat meča Palermo-Juventus(20:45). Domaći su odlično počeli meč i poveli golom Đampaola Pacinija u 23. minutu. Međutim, radost Đenovljana nije dugo trajala, pošto je samo sedam minuta kasnije Daniele Galopa savladao golmana Luku Kastelacija i doneo izjednačenje Parmi.

Roma je nastavila sa slabim igrama u novoj sezoni. 'Vučica' je na Olimpiku posle 25. minuta igre gubila od Atalante, koju je u vođstvo doveo Ezekijel Laveci. Kapiten Rome Frančesko Toti se pobrinuo u 37. minutu da domaći tim ode na odmor ode rezultatskog deficita. Isti igrač je u 63. minutu doneo potpuni preokret. Toti se svojim 184 golom u Seriji A izjednačio na osmoj poziciji liste večitih strelaca sa Argentincem Gabrijelom Batistutom. Roma je ovom pobedom prekinula seriju od tri meča u kojima nije trijumfovala.

Đenova je protiv Bolonje stigla do četvrtog trijumfa u sezoni golovima Marokanca Kharja u 10, Đuzepea Skulija u 35. i Albertoa Zapatera, koji je bio precizan u sudijskoj nadoknadi. Gosti su do druge pobede na gostovanjima stigli bez obzira na to što je Đandomeniko Mesto zaradio drugi žuti karton u 53 minutu, pošto je igrao rukom. Utešni pogodak za Bolonju postigao je Marko Di Vajo iz penala u 85. minutu. Najstroža kazna je dosuđena nakon što je Nenad Tomović u kaznenom prostoru faulirao Đakoma Tedeska.

Kijevo je savladalo Kaljari rezultatom 2:1, iako je domaćin poveo u 38. minuru preko Alesandra Matrija. Preokret timu iz Verone donosi Mikele Markolini golovima u 41. i 71. minutu.

Milan je golom Brazilca Ronaldinja u 83. minutu uspeo da izbegne poraz od Atalante. Domaći su poveli preko Simonea Tribokija koji je savladao Marka Storarija u 21 minutu. Atalanta je od 39. minuta igrala sa deset igrača pošto je Ivan Radovanović dobio drugi žuti karton. Bivši fudbaler Partizana je dobio prvu opomenu u 23. minutu.

Na mečevima Fjorentina-Lacio i Sijena-Livorno nije bilo golova. Sijena nije uspela da iskoristi prednost igrača više, nakon što je Davide Markini dobio crveni karton u 37. minutu, posle starta nad Masimom Makaroneom. Makarone je preuzeo odgovornost, ali je nije uspeo da realizuje jedanesterac, pa je i ovaj meč završen bez golova.

Rezultati sedmog kola Serije A:
Subota:
Bari - Katanija 0:0
Inter - Udineze 2:1
Nedelja:
Roma - Napoli 2:1

Toti 37, 63. - Laveci 25.
Atalanta - Milan 1:1
Triboki 21. - Ronaldinjo 83.
Bolonja - Đenoa 1:3
Di Vajo (pen) 85. - Kharja 10, Skuli 35, Zapater 90.
Kaljari - Kijevo 1:2
Matri 38. - Markolini 41, 71.
Fjorentina - Lacio 0:0
Sampdoria - Parma 1:1

Pacini 23. - Galopa 30.
Sijena - Livorno 0:0

Palermo - Juventus 20:45

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu