Nova vest
Fudbal

Subota, 26.09.2009.

22:17

Neumoljivi Sevilja, Real i Barsa

Sevilja, Real Madrid i Barselona zabeležili su sigurne pobede u prvim mečevima petog kola španske La Lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sevilja je u Bilbau lakše nego što se očekivalo slavila sa ubedljivih 4:0. Real je sa 3:0 pobedio Tenerife na 'Santjago Bernabeu', a Barselona je u gostima bila bolje od Malage sa 2:0. Valensija je na "Mestalji" podelila bodove sa madridskim Atletikom.

Real je nastavio sa odličnim partijama pa je u Madridu u subotu stradao Tenerife. Karim Benzema postigao je svoje prve golove u Primeri, a pogađao je u 47. i 58. minutu. Dvadeset minuta posle drugog gola, Brazilac Kaka je postigao svoj prvi gol iz igre za 'kraljevski klub'.

Sevilja je razbila Atletik na 'San Mamesu' već u prvom poluvremenu. Već u petom minutu Renato je doveo goste u prednost, a petnaest minuta kasnije Negredo je pogodio za 0:2. U poslednjim trenucima prvog dela igre Frederik Kanute je završio posao Sevilje u Baskiji. Konačan rezultat postavio je Hesus Navas u 75. minutu.

Barselona je gostovala u Malagi i zabeležila peti trijumf u šampionatu koliko ih ima i Real. Zlatan Ibrahimović je postigao svoj peti gol na pet mečeva u ligi u 39. minutu, a drugi gol za Katalonce delo je defanzivca Pikea, pola sata pre kraja meča.



Valensija je još jednom sebi dozvolila luksuz da bodove gubi u finišu meča. Ovoga puta Maksi Rodrigez je u 90. minutu postigao gol za Atletiko i izjednačio na 2:2 na "MestaljI".

Posle pet odigranih utakmica Real Madrid i Barselona su lideri na tabeli sa maksimalnim učinkom s tim što Madriđani imaju bolju gol razliku. Sevilja je treća sa četiri trijumfa i porazom, a slede Bilbao, Maljorka, Valensija, Deportivo, i td.

Rezultati petog kola Primere:
Atletik Bilbao – Sevilja 0:4 (0:3)
Renato 5, Negredo 21, Kanute 45, Navas 75
Real Madrid – Tenerife 3:0 (0:0)
Benzema 47, 58, Kaka 78
Malaga – Barselona 0:2 (0:1)
Ibrahimović 39, Pike 58
Valensija – Atletiko Madrid 2:2
Ernandez 25, Vilja 27 - Aguero 7, Maksi Rodrigez 90

nedelja:
Maljorka – Valjadolid
Espanjol – Herez
Osasuna – Sporting Hihon
Almerija – Rasing
Saragosa – Hetafe
Deportivo - Viljareal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu