Nova vest
Fudbal

Subota, 12.09.2009.

21:22

JSL: Tri Zvezdina gola Metalcu

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa 4. kola Jelen Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Metalac rezultatom 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred 6.000 gledalaca strelci su bili Dejan Lekić dva puta i Marko Blažić. Tom pobedom crveno-beli su obezbedili prvo mesto u JSL makar do kraja utakmica zakazanih za nedelju. U nedelju od 16.30 igraju se još tri meča: Hajduk – BSK, Vojvodina - Smederevo i Čukarički Stankom – Partizan.

Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović u startnih 11 dao je šansu Kaduu, a u špicu su igrali Perović i Lekić. U nastavku meča priliku je dobio oporavljeni Vladimir Bogdanpović, kao i pojačanje iz čačanskog Borca Darko Lazović.

CRVENA ZVEZDA : Stamenković - Cvetković, Đorđević, Vilotić, Vasiljević - Savio, Blažić, Lazetić, Kadu - Perović i Lekić
METALAC : Živković - Pavlović, Nenadić, Žunić, Rakočević - Vasić, Gojak, Krasić, Jeremić - Simović i Misdongarde

U prvom poluvremenu fudbal nije bio na nivou Superlige. Crvena zvezda je imala više loptu u nogama, ali bez pravih šansi. Gosti su retko i uglavnom neuspešno pokušavali da napadaju. Čekali su prilike iz kontranapada, ali u tom čekanju izgubili su možda i dragoceno vreme da nešto ozbiljnije naprave u prvih 45 minuta. Posle nezanimljivih 25 minuta Lekić je prvi bio u prilici da nešto više napravi pred golom odličnog Živka Živkovića. Jedini pravi udarac igrača Metalca ka golu Stamenkovića dogodio se u 28. minutu - Simović je šutirao sa leve strane sa 15 metara, a Stamenković loptu šalje u korner.

Najbolju priliku Crvena zvezda propušta par minuta kasnije: centaršut Cvetkovića sa desnog krila na Perovića, koji glavom šutira sa peterca, ali golman Živković još jednom briljantno interveniše i izbija loptu u korner.

U drugom poluvremenu Metalac praktično nijednom nije šutnuo na gol Zvezde. Domaći su imali inicijativu, stavrala šanse, ali do gola se čekalo do 52. minuta. Posle mnogo muke, na centaršut Bogdanovića, Dejan Lekić i Aleksandar Jevtić iz više pokušaja iz peterca i bravura Živkovića na golu ipak su uspeli da uguraju loptu u mrežu.

Goste ni primljeni gol nije naterao da ozbiljnije krenu ka golu protivnika, dok je na drugoj strani beogradski tim igrao uglavnom nepovezano, ali je uspeo da stvori nekoliko dobrih prilika. Ipak, Živković je nastavio da briljira, delimično zahvaljujući nespretnosti napadača.

Zvezda je od 75. minuta imala igrača više jer je drugi žuti karton zaradio fudbaler Metalca Dragiša Žunić, zbog faula nekoliko metara ispred svog šesnaesterca. Nekoliko minuta posle toga Savio je iskosa pogodio bližu stativu gola Metalca.

U sudijskoj nadoknadi vremena viđena su još dva gola. Na asistenciju Savia, Lekić je krenuo u solo prodor, koji je završio preciznim udarcem u dalji ugao sa 10 metara.

Tri minuta kasnije viđena je najbolja akcija na meču - gosti su krenuli ka golu rivala, a posle dobre kontre po desnoj strani debitant Darko Lazović uputio je centaršut sa desne strane, golman Živković je boksovao loptu, koja dolazi do Marka Blažića koji sa 15 metara pogađa za konačnih 3:0.

Metalac je i dalje na dnu, bez osvojenog boda u superligaškoj konkurenciji, Zvezda sa 10 bodova spava na prvom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu