Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.06.2009.

13:08

Sulejmani zadovoljan radom

Fudbaler mlade reprezentacije Srbije Miralem Sulejmani izjavio je u Helsinborgu da atmosfera i način rada u našoj ekipi ulivaju poverenje pred početak EP.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Konkurencija u Švedskoj je izuzetna. Kada na ovom prvenstvu nema Holandije, za koju znam koliko je jaka, svaka prognoza je nezahvalna. I pored toga, veliki sam optimista jer na treninzima odlično radimo i očekujem da ćemo u Švedskoj prikazati dobar fudbal", naveo je Sulejmani.

Talentovanog srpskog reprezentativca ne brine to što će prinudno igrati sam u špicu napada, s obzirom da se zbog povrede Filip Djordjević vratio u Beograd.

"Radimo najbolje što možemo i trudimo se da sve probleme prevazidjemo na najbolji način, uvereni da ćemo prikazati igru i postići rezultate koji će obradovati sve poklonike fudbala u našoj zemlji", dodao je Sulejmani.

Prema njegovoj proceni, Srbija ima potencijal da se nadje medju četiri najbolja tima u Evropi.

"Svi u timu imamo najviše ambicije i to je vidljivo i na treninzima. Tim deluje kao celina, dišemo kao jedna duša", navodi Sulejmani.

Kako je ocenio, izostanak Đorđevića biće veliki nedostatak, ali je dodao da je uveren da su drugi fudbaleri "kadri da nadoknade" njegovo odsustvo. O italijanskoj ekipi sa kojom "beli orlići" igraju prvi meč na šampionatu, 16. juna u Helsinborgu, Sulejmani nije mogao da kaže nešto konkretnije.

"Ne poznajem dovoljno Italijane. Posebno nisam upoznat sa igrom njihove odbrane, ali ćemo do početka duela od stručnog štaba dobiti dovoljno podataka" rekao je Sulejmani.

Mladi srpski reprezentativac smatra današ tim treba "prvenstvo da se bavi svojom igrom" i da trenira "punom snagom i uz mnogo volje".

"Od naše koncentracije, ali i inspiracije, zavisiće mnogo toga. Dobra smo ekipa koja pozitivno razmišlja i ima visoke ciljeve", zaključio je Sulejmani.

Tošić: Prvi meč izuzetno važan

Mladi reprezentativac Srbije, član Mančester junajteta Zoran Tošić, smatra da je prva utakmica na svakom takmičenju najvažna za dalji razvoj događaja.

"U Švedsku smo došli sa jasnim ciljem. Razmišljamo o Italiji, a gledamo sebe spremni i koncentrisani na ono što nas čeka", kaže Tošić.

Mladi Zrenjaninac je šansu da igra za mladu reprezentaciju neočekivano dobio na prethodnom prvenstvu Evrope u Holandiji pre dve godine, kada je Srbija predvodjena selektorom Miroslavom Djukićem ostvarila visok domet. Tošić je šansu izvanredno iskoristio i nakon samo godinu i po dana našao se u dresu slavnog Mančester Junajteda.

"U Holandiji smo stekli veliko iskustvo. Nekolicina igrača iz tog tima su sada stožeri mlade reprezentacije. Na nama je velika odgovornost da renome stečen u Holandiji odbranimo u Švedskoj", kazao je Tošić.

"Verujem da i ova generacije srpskih nada može da dodje do finala, bez obzira na činjenicu da je konkurencija ovde izuzetna, jer su i ostali timovi došli u najjačim sastavima", smatra Tošić.

Prema njegovim rečima, kod nas se najviše govori o snazi Italije, ali je jasno da Engleska i Španija nisu ništa slabije ekipe.

"Rekao bih da svi imamo podjednake šanse. Grupe su izjednačene i bar tri ekipe iz obe grupe očekuju prolaz u polufinale", rekao je Tošić.

Bivši igrač Partizana kaže da se nalazi u zadovoljavajućoj formi, iako u prvom timu Mančester Junajteda nije dobio pravu priliku. Ima, međutim, kontinuitet igara u drugom timu, tako da na šampionat nje došao nespreman.

"Kroz nastupe u B timu Mančestera dosta sam napredovao. U zadovoljovajućoj sam formi i uveren sam da se neće osećati to što u poslednje vreme nisam igrao na velikoj sceni", kaže Tošić.

On dodaje da je svestan odgovornosti koja je pala na njegova pleća. Zna da je označen kao jedan od iskusnijih nosilaca igre, zajedno sa Milanom Smiljanićem i Gojkom Kačarom.

"Kolektiv je naša glavna snaga. Ogroman potencijal leži u srednjem redu i napadu. Sve to treba složiti u skladnu celinu kako bi funkcionisalo na pravi način i rezultat neće izostati", smatra Tošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu