Nova vest
Fudbal

Subota, 21.03.2009.

14:27

Ferguson: U Liverpulu nema recesije

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson očekuje da Rafa Benites potroši dosta novca na dovođenje novih igrača posle produženja ugovora sa klubom sa Enfilda.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

“Mislim da ćemo videti kako Rafa (menadžer Liverpula) troši puno para na kraju sezone, sada kada je produžio ugovor na još pet godina. Svuda se priča o recesiji, ali ja ne mislim da će ona biti vidljiva u Liverpulu ove godine“, izjavio je menadžer tima sa Old Traforda.

Ferguson se osvrnuo i na nedavnu izjavu Benitesa o tome da tim sa Old Traforda ima mnogo veći budžet od Liverpula.

“Ljudi u našem klubu su izračunali da je Liverpul u proteklih pet godina potrošio više para na transfere nego Junajted, preciznije 24 miliona funti više“, rekao je Feruson.

Liverpul je kada se izračuna koliko su para dali na nove igrače, a koliko zaradili na prodaji svojih u poslednjih pet godina, u minusu 82.5 miliona funti. Junajted je u minusu 85.5 milona funti, a Čelsi čak 154.8 miliona funti. Arsenal je od para dobijenih od prodaje svoijh igrača dovodio nove, tj. “minus“ kluba koji sa klupe već 13 godina predvodi Arsen Venger je svega 3.4 miliona funti.

Ferguson kaže da je njegova filozofija da podjednako radi sa mladim igračima, da oni napreduju u Mančesteru, i da dovodi već oformljene igrače. Dok je Benites po njegovom mišljenju isključivo fokusiran na dovođenje već dokazinih fudbalera.

“Mi smo u proteklih pet godina doveli 18 fudbalera, od toga su osmorica bili tinejdžeri. Mora da postoji ravnoteža u broju mladih i iskusnih igrača. Mi se trudimo da mladi igrači napreduju u našem klubu, uvek ćemo raditi na tome. To je u prirodi Junajteda“, dodaje Ferguson.

“Drugi klubovi rade možda drugačije i očigledno je da je Rafina filozofija suprotna od moje. Ali to je sjajna stvar u fudblu, svako ima drugačiji put kojim dolazi do pobeda“, zaključio je menadžer tima sa Old Traforda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu