Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.03.2009.

16:52

Rim ostaje domaćin finala LŠ

Eropska fudbalska unija neće Rimu oduzeti organizaciju ovogodišnje finalne utakmice Lige šampiona zbog incidenta u kome je nožem izboden jedan navijač Arsenala.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Navijač Arsenala, koji je bio u svojim kolima, napadnut je juče u blizini stadiona 'Olimpiko' kada se izgubio i pitao prolaznike da mu pokažu put. U italijanskoj i engleskoj štampi su se pojavile spekulacije da bi UEFA zbog toga mogla da oduzme Rimu organizaciju finalne utakmice.

"Ukoliko bismo sada odlučili da promenimo mesto odigravanja finalne utakmice, moglo bi da se desi da bezbednost bude još lošija, a ne bolja. U Rimu je, naime, već dosta toga urađeno u vezi sa organizacijom finala, a pitanje je da li bi novi domaćin imao dovoljno vremena da u naredna dva meseca obavi sve pripreme", rekao je predstavnik za štampu UEFA Vilijam Galjard.

Navijači gostujućih timova i ranije su često imali neprijatnosti u Rimu, a u prethodne dve sezone u Rimu je napadnuto i povređeno više navijača Mančester Junajteda.

Zbog toga je početkom godine predsednik UEFA Mišel Platini upozorio da bi Rimu mogla da bude oduzeta organizacija finalne utakmice ukoliko se ti incidenti budu ponavljali i u tekućoj sezoni.

Prema rečima Galjarda, međutim, to se sada sigurno neće desiti.

"Još jednom ćemo sa italijanskom policijom razmotriti sve bezbednosne probleme. Sigirno je da će o bezbednosti brinuti veliki broj policajaca, kao što je to bilo prošle godine u Moskvi, a imaćemo i dosta redara na stadionu", istakao je Galjard.

Finalna utakmica Lige šampiona biće odigrana na Olimpijskom stadionu u Rimu 27. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu