Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2009.

23:01

Bajern ponovo ponizio Sporting

Fudbaleri Bajerna naneli su težak poraz Sportingu (7:1) i rekordnim ukupnom rezultatom od 12:1 plasirali se u četvrtfinale LŠ.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemački šampion je nakon 5:0 u Lisabonu pre dve nedelje, na ’Alianc areni’ prikazao još jednu fantastičnu igru postigavši već u prvom poluvremenu četiri gola. Podolski je bio strelac dva gola, od kojih je drugi sa 25.metara. Švajnštajger, Klose, Van Bomel i Miler su se takođe upisali u strelce, a jedini gol za devastirani Sporting postigao je Žoao Mutinjo sjajnim udarcem sa 30 metara.

Fantastičnu fudbalsku predstavu najavio je Lukas Podolski koji je već u osmom minutu igre doneo orednost Bavarcima. Nemački reprezentativac je primio loptu na oko 25 metara od gola i snažnim šutem levom nogom poslao loptu u levi ugao Patrisija.

Do sledećeg gola čekalo se skoro pola sata, a onda je usledila ’kiša’ golova. Prvo je je Podolski u 34. minutu iskoristio veliku grešku Partisija i Andersona Polge postigavši svoj drugi gol na utakmici. Pet minuta kasnije Polga ponovo nije imao sreće pošto je nakon kornera Bajerna loptu ubacio u sopstvenu mrežu.

U 42. minutu Mutinjo je vratio nadu Sportingu da će izbeći još jedan težak poraz. Kapiten portugalskog predstavnika sjajno je šutirao sa oko 30 metara i savladao Hans-Jerg Buta.

Samo minut kasnije golman Sportinga Patriso je ponovo savladan. Nakon centaršuta sa desne strane, Švajnštajger je sa osam metar pogodio za 4:1.

Bajern je prvih 30. minuta drugog dela igre stvorio nekoliko sjajnih šansi ali je tek u 74. minutu Van Bomel na asistenciju Klosea postigao pet gol za Bajern.

Katasrofalnu igru odbranbenih igrača Sportinga potvrdio je Silva koji je u 82. minutu srušio Klosea u kaznenom prostoru, a napadač nemačkog šampiona je bio siguran realizator poslavši loptu u levu golmanovu stranu. Sudbinu „lavola“ iz Lisabona zapečatio je Miler koji je u 72. minutu zamenio Švajnštajgera, a u 90. iskoristio priliku koja mu se ukazala nakon kornera.

Bajern Minhen – Sporting Lisabon 7:1 (4:1), prvi meč 5:0
Podolski 8, 34, Anderson 39ag, Švajnštajger 43, Van Bomel 74, Klose 82p, Miler 90 – Mutinjo 42

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu